Hoppa till sidans innehåll

Styrelseledamoten som tror på fler seglare och medaljer

29 OKT 2018 08:00
Om tio år hoppas styrelseledamoten Arne Larsson att vi har lyckats med vår vision "segling tillgänglig för alla" och att vi har en tillväxt av seglare i hela landet. Möt en återfallsseglare i OK-jolle som gärna ser till den lilla klubbens behov.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2018 11:08

Foto: Jakob Kuttenkeuler

Namn:
Arne Larsson
Ålder: 64 år
Bor: I Vänersborg
Om: Försäljningsdirektör på Vattenfall
Klubb: Vänersborgs Segelsällskap
Uppdrag i klubben: Agerar seglingsledare (röd)
Båt:  OK-jolle SWE 2494
Seglar helst: Har börjat träna i OK-jollen igen efter 44 års uppehåll. Har seglat och kappseglat diverse båtar genom åren.
Ansvar i styrelsen: Ansvar för kontakterna med Tekniska kommittén
Antal år i styrelsen: 4 år

Varför tog du uppdraget?
Blev tillfrågad och tyckte det verkade spännande att vara med och utveckla svensk segling och få använda min långa erfarenhet i klubb och ett par klassförbund genom åren.

Vad ger det dig?
Det är utvecklande för mig personligen att få chansen att delta i den här typen av arbete där man möter människor som har andra erfarenheter än jag själv. Tycker det är tillfredställande att se att vi faktiskt flyttar svensk segling framåt mot vår vision – svensk segling tillgänglig för alla, på olika sätt.

Viktigaste som du och styrelsen åstadkommit sen du tog uppdraget?
Vi har tagit fram en tydlig vision samt rett ut den inbyggda konflikten mellan nöjesseglarna, kappseglarna/elitseglare, men det finns mer att göra här.

Vad kan/vill du bidra med i styrelsearbetet?
Jag bidrar med erfarenheter från den relativt lilla klubben med mycket mindre resurser än de stora typ GKSS och KSSS och vad det betyder i vardagsarbetet. Jag var med och tog fram förslaget med klubbkonsulenter där tanken just är att konsulenten skall kunna hjälpa klubbarna ute i distriktseglarförbunden med vardagsproblemen.

Vad är förbundets största utmaning som du ser det?
Nyrekrytering av seglare till sporten.

r vision "svensk segling tillgänglig för alla", vad betyder den för dig?
Att vi ska klara balansgången mellan nöjessegling och kappsegling/elitsegling och att alla ska känna sig välkomna som medlemmar i våra klubbar. På så sätt också känna sig välkomna som medlemmar i Seglarförbundet. Även att vi kan ge något tillbaka som seglarna värderar. Jag tycker också att det är viktigt att vi får med hela Sverige, både söder och norr väst och öst. När jag seglade aktivt så hade vi kval i både Luleå och Sundsvall så jag tycker det väldigt bra att Örnsköldsvik är med i Allsvenskan och att de också fick en tävling i år.

Var är Svenska Seglarförbundet 10 år?
Om 10 år har vi lyckats med vår vision svensk segling tillgänglig för alla och att vi har en tillväxt av seglare i hela landet. Samtidigt som vi tar tre medaljer på OS 2030.

Hur kan vi inspirera fler att ta styrelseuppdrag?
Genom att berätta hur roligt det är att kunna påverka utvecklingen av svensk segling och se att man faktiskt genom ett styrelseuppdrag kan bidra till det.

Läs mer om SSF:s styrelse 
Tidigare presentationer om ledamöterna:
Yngst i styrelsen Eva Forslund
Ordförande Anders Selling
Skattmästare Mikael Stamming
Styrelseledamot Carina Pettersson

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info