Hoppa till sidans innehåll

Silver till Björn Holm vid Kona One-VM

06 NOV 2018 11:30
Efter stor dramatik sista dagen lyckades Björn Holm, KSSS säkra en silvermedalj när VM i Kona One-klassen avgjordes på vattnen utanför Clearwater, Florida.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2018 11:30

Bild: Björn Holm kan nu lägga ett VM-silver till sina tidigare 3 VM-guld i Kona One. Foto: Magi Foster

2018 årets världsmästerskap i Kona One-klassen avgjordes under fem dagar på klassiska kappseglingsvatten utanför Clearwater, Florida. De första dagarna bjöd på utpräglad hårdvindssegling vilket visade sig vara mycket utslagsgivande. De avslutande dagarna ändrade tävlingsbanan skepnad och bjöd seglarna lätta och svårlästa vindar vilket krävde stor taktisk skicklighet och kom att sålla agnarna från vetet.

När mästerskapet gick in på sin sista dag var medaljplaceringarna helt öppna. Björn Holm (57 år), tävlande för KSSS, skuggade den 16-årige amerikanske junioren Alexander Temko. Björn hade tidigare under mästerskapet visat att han väl bemästrade de olika vindförhållandena och vunnit fyra av tio race. Tävlingarna kom att avgöras i det tolfte och sista racet där Alexander Temko placerade sig på en tredje plats strax före Björn Holm. Det räckte för att han skulle vinna guldet före Björn Holm. Bronset vanns av ytterligare en amerikansk junior, 18-årige Noah Lyons, som seglade i sina hemmavatten.

- Jag värderar detta silver mycket högt. Min säsong har varit störd av skador och jag tvingades till en axeloperation tidigare i höstas och det var en kamp mot klockan att komma i form. Det är ett av de mest utmanande VM som jag seglat och jag är väldigt nöjd över medaljen och att kunna utmana mina unga medtävlare, säger Björn Holm.

Björn Holm har en lång tävlingskarriär bakom sig där han bland annat  vunnit tre VM-guld i Kona One-klassen.

Näst bästa svensk blev Anders Pers på fjärdeplats, på samma totalpoäng som bronsmedaljören.

Komplett resultatlista: http://2018worlds.konaone.com/results/gold-fleet

Skribent: Daniel Nordlund 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info