Hoppa till sidans innehåll

Se över ditt och klubbens försäkringsskydd

05 DEC 2018 08:05
Som medlem i Svenska Seglarförbundet har både seglare, ledare och klubben möjlighet till ett bra och prisvärt försäkringsskydd. Men det är viktigt att se över sitt skydd årligen och göra de val som passar klubben och dig själv bäst.
  • Uppdaterad: 05 DEC 2018 08:05

Tillsammans med Svenska Sjö och försäkringsbolaget Trygg-Hansa erbjuder Svenska Seglarförbundet (SSF) ekonomiskt fördelaktiga försäkringar för fritidsbåtar, båtklubbar och kappseglingsbåtar med villkor anpassade för båtägarnas och klubbarnas specifika behov. 

SSF samäger försäkringsbolaget Svenska Sjö med ett antal andra båtorganisationer. Därför är försäkringarna anpassade till våra behov och pengar går tillbaka till våra klubbar.

Men vad ska man tänka på?
Vi frågar Per Grywenz som är VD på Svenska Sjö.

Vad gäller för klubben?
- Genom medlemskap i Svenska Seglarförbundet (SSF) så ingår det ett mycket bra grundskydd. Det är dels Riksidrottsförbundets grundskydd som sedan SSF har kompletterat för att bli mer täckande. Bland dessa försäkringar kan nämnas ansvarsförsäkring och rättskydd, två försäkringar som är centrala både för en klubb, ett företag och för oss privatpersoner. Ansvarsförsäkringen går in om klubben får ett skadestånd riktat mot sig. Klubbens ansvarsförsäkring täcker upp till 10 miljoner kronor. Ansvar för båtlyft ingår också upp till 1 miljoner kronor. Även ansvarsförsäkring för styrelsen ingår. Rättsskyddsförsäkringen går in om klubben hamnar i en tvist och täcker då egna och motpartens ombudskostnader. Utöver dessa är alla medlemmar olycksfallsförsäkrade på klubbens områden. Icke medlemmar såsom deltagare på seglarskolor omfattas också, säger Per Grywenz.
Mer om klubbens försäkringar.

Vad gäller för mig som kappseglare? 
- Det är som för klubben tänker jag, att ha en ansvarsförsäkring som går in om jag gjort mig skyldig till skador på annans båt eller person. Den ingår i de flesta båtförsäkringar. Utomlands eller om jag seglar i någon annans båt har jag ansvarsförsäkring i tävlingslicensensförsäkringen. I tillägg till det är det viktigt att ha en bra olycksfallsförsäkring, speciellt när jag är ung. Då skulle jag komplettera olycksfallsförsäkringen som gäller när jag är på egen klubbs områden, med en som gäller var helst och dygnet runt. Det är inte bara på klubben det händer olyckor. Under tävling i Sverige gäller olycksfallsförsäkringen som ingår i tävlingslicensen
Mer om tävlingslicensförsäkringen.

100-lappen ger 500 000 kr till våra klubbar från Svenska Sjö i år 
Svenska Seglarförbundet deläger Svenska Sjö tillsammans med andra båtorganisationer och därför går all vinst tillbaka till ägarna till ägare och kunder i form av resultatbonus på premien. Exempelvis får klubbar i SSF 100kr per ny försäkring som medlem tecknat i Svenska Sjö och dessutom finns det möjlighet att tjäna mer pengar genom att ha Svenska Sjös banner på klubbens hemsida.

- Årets utbetalning av 100-lappen är på väg ut, ca 500 000 kr utbetalas till landets klubbar. Tillsammans med ersättning för banners blir det knappa miljonen i år.

Har klubben eller klassförbundet inte banner, läs mer här:
https://svenskasjo.se/for-batklubbar/

Har du frågor om Svenska Sjös försäkringar? Kontakta Svenska Sjös kundservice.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info