Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

Rekordstort deltagande på årets Mästarnas Mästare

11 OKT 2018 07:05
I helgen avgörs årets Mästarnas Mästare i Marstrand. Drygt 40 Svenska Mästare från olika klasser gör upp om en av de finaste titlarna inom svensk segling. Och allt kan följas live via nätet.
  • Skapad: 11 OKT 2018 07:05

Bild: SM-vinnare i juniorklasser som Optimist och RS Feva möter regerande svenska mästare olika kölbåtsklasser men även OS-seglare, i täta matcher med direktdömning. Foto: Daniel Stenholm

- I år slår vi rekord i antalet deltagare. Det är ett enormt intresse från SM-vinnarna att delta och det är vi väldigt glada för. Att det är mycket prestige i Mästarnas Mästare är inte svårt att räkna ut, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

I Mästarnas Mästare har ungdomar som vunnit JSM chansen att sätta OS-seglare, eller rutinerade män i övre medelåldern, på plats vilket gör regattan helt unik. Med rekordstort intresse är det 48 lag från 22 klubbar. Seglingarna avgörs även i år i de snabba J/70-båtarna, med en fyrmannabesättning, i korta race som beräknas ta 10–15 minuter. Banan seglas i princip inne i Marstrands hamn. Det enda som blir långt och utdraget under Mästarnas Mästare är web-sändningarna. Sändningen startar kl. 09.15 på lördag och första start går kl. 09.30. Avslut cirka kl. 16.00. På söndagen startar livesändningen kl. 09.15 och cirka kl. 13.00 startar finalen.

- Vi har fortsatt att utveckla live-sändningen och kommer i år att ha lite mer djupgående analyser av kappseglingarna och det som händer ute på vattnet. Vi hoppas därmed att tittarna inte bara får uppleva spännande segling utan även kan lära sig något på vägen, säger Isabelle Lindsten

Här följer du tävlingarna: 
På plats: Marstrand utanför Hedvigsholmen
Livesändningar: https://hamnenplay.solidtango.com/live/mastarnas-mastare-2018
SAP Sailing Analytics: https://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/mastarnasmastare/sap

Förutom SM- och JSM-vinnare, som alla bjudits in, har även några wildcards delats ut, bland annat till OS-seglare. Max Salminen som vann OS-guld i London 2012 och VM-silver i Finnjolle för någon månad sedan är med. Och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström som var sexa på OS i Rio 2016 och är regerande Europamästare i 470. De är också regerande Mästarnas Mästare eftersom de vann 2017. Även 19-årige Fia Fjelddahl, som är Sveriges bäste paraseglare, har fått ett wild card.

Mästarnas Mästare avgörs nu för 13:e året i rad. Niklas Edler från KSSS är den enda som vunnit titeln tre gånger.

All info om tävlingen och deltagarna
Följ på tävlingen på Facebook

Skribent: Mats Olsson

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info