Hoppa till sidans innehåll

Nya utbildningar för seglingens ledare

10 DEC 2018 13:56
Under SeglarTräffen presenterades flera förändringar i våra ledarutbildningar som är på gång. Bland annat kommer det en ny instegsutbildning och tränare grön och instruktörsutbildningen slås ihop.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2018 13:56

2019 blir ett spännande utbildningsår för dig som vill bli ledare i segling. Instegsutbildningen Plattformen arbetas  om och kommer att förvandlas till webbutbildningen ”Seglingens Ledarskap Grund”. Utbildningen går fortfarande att göra i en lärgrupp i klubben, men nu också individuellt via webben.

Jag ser mycket fram emot att få lansera den nya utbildningen, Seglingens Ledarskap Grund, säger Theres Wolgast som är utbildningsansvarig på Svenska Seglarförbundet.  Den kommer ge alla som vill vara ledare inom seglingen en bra bas att stå på. Här får du lära dig om seglingens och idrottens värdegrund, vilket stöd du som ledare inom seglingen kan få och hur vi ser till att vår idrott sker på ett säkert sätt.

Plattformen, en utbildning som arrangerats av SISU Idrottsutbildarna utgår. Den ersätts dels av ”Seglingens Ledarskap Grund” och dels flyttar en del av innehållet över till utbildningen Instruktör/Tränare Grön.

Vilket leder oss in på nästa nyhet nämligen att utbildningarna Instruktör Bas och Tränare Grön slås ihop till att bli en och samma utbildning.

-Många har önskat att vi ska slå ihop dessa utbildningar och nu kände vi att det var dags, säger Theres. Utbildningar är så pass lika och båda handlar om att lära de som är nya inom seglingen grunderna på bästa sätt. Så denna sammanslagning kommer bli kanon.

Nya Instruktör/Tränare Grön kommer att bli en 30 timmars kurs som kan genomföras över fyra dagar i rad eller som två separata helger. Tyngdpunkten kommer att ligga på de praktiska momenten och kursen kommer att behandla såväl hur du planerar bra träningar som en bra seglarskola.

Mer information om alla våra utbildningar hittar du här:
https://www.svensksegling.se/Utbildning/

Sammanfattning av förändringarna inför 2019:

  • Uppdrag Segling ersätts av Seglingen Ledarskap Grund
  • Plattformen utgår
  • Instruktör bas och Tränare Grön slås ihop till en och samma utbildning
Skribent:  

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info