Hoppa till sidans innehåll

Ledare hyllades på SeglarTräffen

26 NOV 2018 15:09
Under SeglarTräffen i Malmö i helgen delades tre utmärkelser ut för extraordinära insatser i svensk segling. Domaren Ulf Karlsson utsågs till Årets ledare, Oscar Pantzare till Årets tränare och Gefle Segelsällskap fick utmärkelsen Årets arrangör.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2018 15:09

Bildfv. Årets ledare Ulf Karlsson, Nättraby Båtklubb, Årets tränare Oscar Pantzare, Skoghalls Båtsällskap och Bo Narving ordförande i Gefle Segelsällskap, Årets arrangör.

Tre av Svenska Seglarförbundets utmärkelser delades ut under lördagens middag på SeglarTräffen i Malmö.

Årets ledare
Domaren från Nätttraby Båtklubb, Ulf Carlsson fick utmärkelsen Årets ledare och fick stående ovationer för sitt långa och stora engegmang i svensk segling. Men efter att applåderna avtog var Ulf noga med att flika in "jag har inte tänkt att sluta än".

Motiveringen löd:
"Årets ideella ledare började kappsegla 1960 och har under väldigt många år varit en av Sveriges mest engagerade domare. Ulf har bidragit till att många tävlingar har kunnat genomföras och varit domare på inte mindre än 18 JSM. 

Förutom sitt domarvärv på alla tävlingar runt om i Sverige, är Ulf mycket engagerad i jolleseglingen hemma i Nättraby både som tränare och i många andra roller. 

Årets ideella ledare har även varit delaktig i Blekinge Seglarförbunds styrelse sedan 1988, alltså 30 imponerande år!"

Årets tränare
Oscar Pantzare fick utmärkelsen "Årets tränare" och har under de senaste åren bland annat haft ett större klasstränaruppdrag för att utveckla träningsverksamhet och tränare i Optimistjolleklassen.

Motiveringen löd:
"Vår pristagare har tagit stora utvecklingskliv i sin roll som tränare de senaste åren. I starten var fokus ofta på de seglare som kommit längst i sin utveckling, men Oscar har nu breddat sitt tränarengagemang till att omfatta alla juniorseglare på olika nivåer.

Pristagaren har en förmåga att möta varje individ där hen är och inspirera till att ta nästa kliv i sin utveckling.

Årets tränare har med envishet och stort hjärta för idrotten segling, tagit ett stort ansvar för utvecklingen i Sveriges största juniorklass, vilket omfattat både seglare och klubbtränare."

Årets arrangör
Utmärkelsen "Årets arrangör" tilldelades Gefle Segelsällskap med motiveringen:

"En mindre, men aktiv klubb i södra Norrland tar hem och genomför ett stort arrangemang som kräver det där lilla extra för deltagarna.

Att arrangera ett mästerskap som är öppet för alla, med eller utan funktionsvariation, ställer särskilda krav på arrangören. Anläggningen får anpassas för tillgänglighet och säkerheten på sjön måste vara på högsta nivå. Även tiden på vattnet måste anpassas, så in- och utseglingar, liksom väntetider måste minimeras.

Klubben har på ett föredömligt sätt hanterat de olika deltagarnas förutsättningar och med stor hjälpsamhet och gästfrihet fått alla deltagare att känna sig välkomna. Seglarna har fått utmanade segling på både havsbanor och landnära banor. Allt från lätta till hårdare vindar gjorde att en värdig vinnare kunde utses. Trivsamma aktiviteter efter seglingarna med både grillning och fest, allt i direkt närhet till hamnen.  

Att seglare, män och kvinnor, med och utan funktionsvariation seglar på lika villkor är rätt unikt och arrangören gjorde ett fantastiskt jobb där alla trivdes."

Alla utmärkelser hittar du här.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info