Hoppa till sidans innehåll

Klubbar får rösträtt på Seglardagen 2019

25 OKT 2018 16:46
2019 skrivs historia i svensk segling då klubbar för första gången får direkt rösträtt på Svenska Seglarförbundets årsmöte, Seglardagen. Boka in 30 mars i Göteborg och se till att din klubb är med och påverkar svensk seglings framtid.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2018 16:46

I mars på årets Seglardag fattades det ett historiskt beslut inom svensk segling som innebär att klubbar för första gången får rösträtt på förbundsårsmötet, Seglardagen. Tidigare har bara distriktsseglarförbund och klassförbund fått rösta. Rösträtten gäller klubbar som hade fler än 300 medlemmar per en 31 januari i år enligt den föreningsrapport som klubben lämnat in till Svenska Seglarförbundets kansli.  En skriftlig inbjudan till Seglardagen skickas till alla röstberättigade klubbar.

Röster per antal medlemmar:
300 – 999 medlemmar = 1 röst
1000 - > medlemmar = 2 röster

Läs mer om Seglardagen 2019 

Svenska Seglarförbundet står för resekostnader överstigande 500 kr per person för delegaterna. Vi kommer att försöka ge möjlighet att följa Seglardagen elektroniskt. Det går inte att rösta elektroniskt men det är något vi gärna vill utveckla i framtiden.

Klubbar med färre än 300 medlemmar - hur kan vi påverka?
Klubbar med färre än 300 medlemmar kan påverka beslut på Seglardagen via sitt distriktsseglarförbund. Se till att vara representerade på distriktseglarförbundets årsmöte och där vara med och besluta om motioner, viktiga frågor och vilka delegater som ska utses.
Här hittar du datum för distriktens årsmöten.

Motionera till Seglardagen
Alla klubbar har möjlighet att motionera till Seglardagen, även de med färre än 300 medlemmar. Distriktsseglarförbund, klassförbund och föreningar som vill få en fråga behandlad av Seglardagen ska senast den 1 januari att skicka in sin motion till SSF:s kansli. Berört distriktsseglarförbund ska ges tillfälle att yttra sig över en motion från en förening.

Har du frågor om Seglardagen 2019? 
Kontakta Åsa Blomqvist Jonsson på Svenska Seglarförbundets kansli.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info