Hoppa till sidans innehåll

Jr Camp gav mersmak för fortsatt utveckling

29 OKT 2018 19:04
I helgen, 27-28 oktober samlades några av Sveriges mest lovande juniorseglare på Bosön för en fullspäckad helg med inspiration, nya lärdomar, fysträning och gött häng.
  • Skapad: 29 OKT 2018 19:04

För tredje gången genomfördes Jr Camp, ett juniorläger som riktar sig till de seglingsungdomar som går på gymnasiet men inte Riksidrottsgymnasiet, RIG. Ungdomarna har bestämt sig för att segling är deras sport och har ambitionen och viljan att fortsätta utvecklas som kappseglare. 

Från Malmö i söder till Uppsala i norr kom hungriga tjejer och killar. De fick under helgen nya kunskaper kring målsättning och planering av den stundande tränings- och tävlingsäsongen, en inblick i hur framtiden kan se ut när det kommer till vilka båtklasser som kommer att seglas på OS-programmet. Kostens betydelse hos en idrottare kom också att belysas. Diskussionerna gick heta när det stora ämnet "Livspusslet" diskuterades. Hur får man egentligen livet att gå ihop med skola, segling, vänner och familj? Här hjälptes seglarna åt att komma med tips och bra strategier. 

Under lördagen fick gruppen celebert besök i form av seglarproffset Julius Hallström, som bl.a. seglat på Artemis och idag är grinder på SAP Extreme Sailing Team. Julius gav en inblick hur det är att segla på proffstouren och få betalt för att segla. Han berättade hur en fystestresultat på roddmaskin imponerade på Artemis och hur han därmed fick en biljett in i katamarancirkusen. 

Julius hängde sen med ner i gymmet där skivstångsteknik gick igenom. Rätt teknik i gymmet är en förutsättning för att undvika att dra på sig skador. Fokus låg också på stabilitet och rörlighet, något man enkelt kan träna med hjälp av en trästav. Passet avslutades med 40 minuter crawlträning i simhallen på Bosön. 

Mental träning är en mycket viktig del hos en idrottare, en del som många gånger glöms bort. Här fick seglarna tips på hur de kan jobba med mål och prioriteringar. Passet avslutades med att gruppen fick testa på mindfulness, s.k. medveten närvaro, en avslappningsmetod som syftar till att avsiktligt vara medveten om vad som händer i nuet. 

Ledare för Jr Camp var Cecilia Jonsson, SSF:s junioransvarig och Julia Carlsson, vikarierande klubbkonsulent för SSF på Västkusten.


Låter detta som ett roligt läger? Är du seglartjej mellan 13-18 år? Anmäl dig då till Juniortjejträffen 2019 som är i Göteborg 12-13 januari. Läs mer här och anmäla dig till Tjejträffen här


Har du fler frågor kring juniorsegling kontakta Cecilia Jonsson


Foto: Cecilia Jonsson 

Skribent: Cecilia Jonsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info