Hoppa till sidans innehåll

Inkluderande idrott är idrott som välkomnar alla

04 OKT 2018 16:53
Inkluderande idrott är en ny utbildningswebb fylld med fakta, kunskap, inspiration, filmer och verktyg. Den är ett värdefullt stöd för ledare, klubbar, förbund och är viktig för att svensk idrott ska kunna forma en idrottsmiljö som välkomnar alla.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2018 16:53

Bild: Inom seglingen ska alla känna sig välkomna oavsett ålder, kön, sexuell läggning eller någon annan diskrimineringsgrund. Svensk segling tillgänglig för alla, hela livet. "Tera kramen" under RS Tera SM i Ljungskile. Foto: Emma Hawley 

Till utbildningswebben inkluderande idrott.

Materialet har tagits fram av SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet för att stödja idrottens förändringsresa mot 2025.   

På utbildningswebben Inkluderande idrott får du hjälp att fylla på kunskap, reflektera och få igång samtal som leder till förståelse och utveckling. Du kan själv välja vilka delar du vill arbeta med. Utgå till exempel ifrån idrottens olika arenor, som omklädningsrummet, styrelserummet eller åskådarplatsen och jobba utifrån de förutsättningar och normer som finns där.

Du och din förening kan ta hjälp av SISU Idrottsutbildarna  med att planera och lägga upp ert arbete.

Exempel på videomaterial från utbildningswebben

”En normmedveten idrott innebär att vi som verkar inom idrotten är medvetna om de normer som präglar oss och kan förhålla oss till dem. Normmedveten idrott lyfter upp och synliggör rådande privilegier och begränsningar”

Sprid gärna det du och klubben gör i sociala medier med  #inkluderandeidrott.

Svensk idrott är på en förändringsresa och webben är ett stöd och en inspiration i detta arbete. Läs mer om Svensk idrotts förändringsresa och strategiska arbete mot målen 2025 genom att klicka här https://www.strategi2025.se/

Skribent: Marit  Söderström Nord 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info