Hoppa till sidans innehåll

Härlig stämning på SeglarTräffen

28 NOV 2018 11:45
205 deltagare från 71 klubbar och 14 klassförbund samlades på SeglarTräffen i Malmö i helgen, där föreläsningar blandades med workshops under temat ”Moderna föreningen”.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2018 11:45

Bild: Hållbarhetsprojektet Optimist för havet fanns på plats under SeglarTräffen och det tävlades i "Gissa skräpet". Här är några av de som premierades för fina motiveringar av projektledare Thomas Hanson-Mild (överst th) . 

- Det var en härlig, positiv stämning och en stor vilja att både inspireras och att dela med sig av sina erfarenheter. Vi har fått mycket spontan positiv feedback och mest uppskattat är konkreta tips ”how to do”, säger Emelie Lindström som är ansvarig för klubbutveckling på förbundets kansli och projektledare för SeglarTräffen.

SeglarTräffen är Svenska Seglarförbundets utvecklingskonferens och startades 2003 för att skapa ett erfarenhetsutbyte för klubbar med juniorverksamhet. Men senaste åren har evenemanget breddats till ett forum där ideella ledare i klubbar, klassförbund och distrikt tillsammans med förbundsstyrelsen, förtroendevalda och kanslipersonal träffas, inspireras och utbyter erfarenheter med målet att utveckla verksameten.
- Om vi ser tillbaka på tidigare träffar så har vi gjort en medveten förflyttning från att fokusera endast på barn och ungdomssegling till att bredda fokus till segling hela livet, säger Emelie.

Utveckla föreningens verksamhet i fokus
Helgens tema var ”Den moderna föreningen” som är en av fem utvecklingsresor i Riksidrottsförbundets (RF´s) strategi 2025. I lördagens inledningsföreläsning pratade Anna Iwarsson, författare och ledamot i RF:s styrelse om just utveckling av ledarskapet som en viktigt del av föreningens utveckling. Under helgen erbjöds ett smörgåsbord av ett stort antal valbara möten och workshops där fokus var på erfarenhetsutbyte och konkreta tips. Även specifika möten för klassförbund, distrikt och andra grupper möjliggjordes under helgen.

Tillgänglighet var ett nyckelord under årets konferens och återspeglades i många av aktiviteterna.
-Tillgänglighet av redskap, seglarkläder, flytvästar och tydlig information har visat sig vara medel för att sänka instegströsklarna i vår idrott. Det behöver inte vara så svårt att bredda sin verksamhet för att inkludera fler i verksamheten utan många av de initiativ som klubbar genomfört under året visar att vi kommer långt med det material vi har, säger Emelie.

Här hittar du SeglarTräffens dokumentation.
Den fylls på löpande under kommande vecka.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info