Hoppa till sidans innehåll

Handikappsystem som ska välkomna fler

09 NOV 2018 11:49
Hur går det till när olika båttyper tävlar mot varandra? På Seglarträffen kommer nya och gamla idéer om handikappsegling med SRS-systemet att behandlas. Systemet som ska välkomna så många som möjligt in i segelsporten.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2018 11:49

Foto: Patrik Erlandsson

I Malmö samlas under två dagar i slutet av november, 
ledare och seglare som brinner för att utveckla Svensk Segling på olika plan på årets Seglarträff. Representanter från bland annat klubbar, distrikt och klassförbund samlas för att träffas, bygga nätverk, lära och inspireras av varandra. På det späckade programmet finns allt från föreläsningar till workshops som ska bidra till att utveckla den moderna föreningen som är årets tema 

En av programpunkterna handlar om hur vi kan tävla på olika nivåer trots olika båttyper. I ett av världens båttätaste land finns en stor mängd olika sorters båtar som alla har olika egenskaper och potential. En vanlig strävan bland seglare är att försöka förstå hur saker och ting fungerar runt båtar och segel. Att jämföra sig med andra båtar under en kappsegling är både ett spännande och effektivt sätt att lära sig mer. För att det ska bli meningsfullt att jämföra sig trots att man seglar olika båttyper är det i Sverige vanligast att använda det så kallade SRS-systemet. Det är ett handikappsystem där man beräknar vilken fartpotential varje båt har och hur man sedan presterar i förhållande till detta handikapp. 

Under detta pass redovisas grundtankarna med SRS och varför det ser ut som det gör just nu. Därefter går vi vidare till framtiden och diskuterar det som är på gång och vilken väg vi bör ta vidare. Meningen är att vi ska lyfta diskussionen från den egna båten och dess enskilda handikapptal till hur vi istället tillsammans gör deltagandet enkelt och attraktivt. Både för den som första gången vill prova på kappsegling liksom för den som är rutinerad och ställer höga krav på sportsmannaandan i seglingen. 

Skribent: Patrik Erlandsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info