Hoppa till sidans innehåll

Gott Nytt Seglingsår!

29 DEC 2018 08:05
Nu är det snart dags för ett nytt spännande år med nya möjligheter för svensk segling. Vår förbundsdirektör och sportchef Marie Björling-Duell reflekterar över årets som gått och lägger ut kursen för 2019.
  • Uppdaterad: 29 DEC 2018 08:05

Bild: SSF:s kanslipersonal Foto: Malcolm Hanes

Det första som kommer till mig när jag tänker på året som gått är vilken sommar vi fick!  Många härliga seglingsupplevelser både för de redan frälsta och för de som fick prova segling för första gången. I våra SSF-certifierade seglarskolor har det varit högtryck med elever i olika åldrar från barn i 6-års åldern till ungdomar och vuxna. Vår vision ”Segling – tillgänglig för alla” blir en viktig ledstjärna i hur vi kan utveckla vår verksamhet för att ta tillvara på dessa nyvunna seglare. Här är alla ni seglingsklubbar så viktiga.

Under 2018 startade vårt treåriga hållbarhetsprojekt ”Optimist för havet” som vi driver tillsammans med Håll Sverige Rent och Sjöräddningssällskapet. Trots att det bara är vårt första år har vi fått en fin respons och redan ett stort engagemang i seglarsverige vilket är jättekul. I skrivande stund så byggs de första optimistjollarna på Chalmers av den plast som samlats in av frivilliga under året. Premiärvisning blir på Båtmässan i Göteborg. 

För att utvecklas som seglare är kunskap en viktig ingrediens både för nybörjare och elitseglare och här vill Svenska Seglarförbundet hjälpa till. Vi har under året släppt vår nya digitala regelkurs tillsammans med ett regelprov och vi kommer under 2019 att introducera fler digitala utbildningar.  Bland annat Seglingens ledarskap – grund som blir en ny baskurs för alla ideella ledare inom seglingen och som ersätter både Plattformen och Uppdrag segling.

Vårt landslag SWE Sailing Team har haft en av de bästa säsongerna i modern tid med flera mästerskapsmedaljer i olika klasser. Det bådar gott inför nästa års stora utmaning med att säkerställa nationsplatser i fler klasser till OS i Tokyo.

Om vi blickar framåt mot 2019, så har vi några viktiga områden som vi kommer att fortsätta arbeta med:

  • Vi vill säkerställa att vi har en jämställd och inkluderande värdegrund inom svensk segling och att vi jobbar med den aktivt i vår verksamhet. 
  • Vi vill skapa bästa tänkbara förutsättningar för vår barn- och ungdomssegling.
  • Vi vill tillgängliggöra segling för fler och stärka vårt varumärke. 
  • Vi vill arbeta med att stärka ledarskapet inom svensk segling.

Stort tack till alla er som kom på Seglarträffen i Malmö i november. Högt deltagarantal och stort engagemang präglade denna fantastiska helg med fokus på ”Den moderna föreningen”. Vi vill också passa på att skicka ett stort och varmt TACK till alla ideella krafter ute i Seglarsverige för allt ni bidragit med under 2018! 

Den 30:e mars är det dags för Seglardagen, som blir historiskt då även klubbar med över 300 medlemmar får rösträtt. Hoppas att vi ses där och att alla klubbar tar chansen att vara med och påverka svensk seglings framtid. Mer info om detta finns att läsa på: https://www.svensksegling.se/svenskaseglarforbundet/Seglardagen2019/

Med det sagt så önskar vi er alla ett riktigt fint 2019!

Marie och teamet på SSF kansli

Följ oss på Facebook
Följ SWE Sailing Team på Facebook
Följ SWE Sailing Team på Instagram 
(Du behöver ha ett Facebookkonto respektive Instagramkonto för att länkarna ska fungera)

Bild: SSF:s kanslipersonal bakre fv. Marit Söderström (kommunikation), Magnus Grävare (förbundskapten), Åsa Blomquist (ekonomi), Patrik Erlandsson (båtteknik), Anders Larzon (projekt), Mats Olsson (konsult PR). Främre fv. Isabelle Lindsten (kappsegling), Karin Knigge (klubbkonsulent Västkusten föräldraledig), Åsa Llinares Norlin (konsult parasegling/inkludering), Hans Johansson (klubbkonsulent Stockholm), Emelie Lindström (klubbstöd/event), Marie Björling Duell (förbundsdirektör/sportchef). Ej med på bild Theres Wolgast (utbildning), Thomas Hanson-Mild (Optimist för havet), Oscar Johansson (klubbkonsulent Skåne), Julia Carlsson (klubbkonsulent Västkusten vik.), Martin Strandberg (projektledare).
 

Skribent: Marie Björling Duell
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info