Hoppa till sidans innehåll

Silver till Team Anna i WIM Series finalen

03 DEC 2018 11:18
Anna Östling och Team Anna tog silver i finalen av Women´s Match Racing Series under Carlos Aguilar Match Race på St. Thomas i helgen. Guldet gick till franska Pauline Curtois som var det starkare laget i finalen och vann med 3-1 över Östling.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2018 11:18

Damernas matchracing tour, WIM Series avslutades i helgen med Carlos Aguilar Match på St. Thomas på U.S. Virgin Islands.

Team Anna med besättningen Anna Holmdahl White, Linnéa Wennergren och Annika Carlunger var totaltrea efter grundomgången som Johanna Bergqvist med Isabelle Bergqvist, Beata Törneman och Johanna Thiringer toppade före Pauline Curtois.

Den ena semin blev helsvensk när Bergqvist valde Östling som motståndare. Östling seglade starkast och vann med 3-1 och fick då möta Curtois i finalen. Men i den friska, skiftiga vinden gick inte finalen som Östling hoppats.
- Vi startade dagen med stabila race i semin mot Bergqvist och vann även första finalracet efter att ha tagit straff och varit efter i starten. Men sedan tog fler straff över och två kassa starter så gulddrömmen försvann och vi kan bara säga att franska teamet Curtois var bäst idag, säger Anna Östling.

Bergqvist hamnade utanför pallen genom en förlust mot holländska Renée Groeneveld i petit final med 2-0.

Ytterligare tre svenska team deltog i på St. Thomas men inget av dem tog sig vidare från grundomgången, Linnea Floser (9:a), Helena Nielsen (11:a) och Sanna Mattsson (12:a).

Carolos Aguilar Match avslutade årets WIM Series och Pauline Curtois tog hem slutsegern även där. Johanna Bergqvist slutade på en stark tredjeplats trots att de bara deltagit i tre av de fem eventen.
Resultat och mer om WIM Series 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info