Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marc Rouiller

Dubbelt brasilianskt i SSL-finalen

09 DEC 2018 11:31
Det blev dubbelt brasilianskt i topp när stjärnspäckade Star Sailors League-finalen avslutades på Bahamas på lördagen. Men det var inte storfavoriterna Robert Scheidt/Henry Raul Boening som vann, utan ”ungdomarna” Jorge Zarif/Pedro Trouche.
  • Skapad: 09 DEC 2018 11:31

Scheidt/Boening hade dominerat hela veckan och gick in i finalen som stora favoriter Men den sista dagen som bjöd på en ostlig vind på 10 m/s, som blåste rakt in i Nassau’s Montague Bay, var de chanslösa mot Zarif/Trouche. De två segrarna är 26 respektive 27 år vilket närmast är juniorer i Starbåtsklassen. Det var faktiskt första gången en besättning under 40 år vann Star Sailing League-finalen.

- Vi är lite förvånade över att vi kunde dominera som vi gjorde idag eftersom nivån på startfältet är så hög. För oss är det ett privilegium att vara här och ett privilegium att slå de här killarna, säger Jorge Zarif och får medhåll av sin gast:

- Det här är min största seger. Jag har aldrig tidigare seglat på denna nivån och det är första gången jag slår Robert Scheidt. Han är en legendar, så det är en häftig känsla, säger Pedro Trouche som får dela segerchecken på 40 000 USD med sin rorsman.

Totalt fanns 25 båtar på startlinjen. Tio av besättningarna kom från Starbåtens SSL-ranking. Övriga 15 var inbjudna.

Totalt var fyra svenska seglare med. Bäst av dem blev den olympiske starbåtsmästaren från 2012, Fredrik Lööf, som blev tia tillsammans med italienaren Edoardo Natucci. Lööfs gast från 2012, Max Salminen, var också inbjuden – dock som rorsman denna gång. Han slutade på 16:e plats tillsammans med gasten Johan Tillander.

Legendaren Iain Percy från Storbritannien seglade tillsammans med Anders och de slutade på 22:a plats

 

För mer info besök: http://www.starsailors.com/

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info