Hoppa till sidans innehåll

Thomas Hansson-Mild projektleder Optimist för havet

31 MAJ 2018 15:00
Det blir en passionerad seglare med stor erfarenhet av projektledning och varumärken som ska leda miljöprojektet Optimist för havet de närmaste tre åren.
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2018 15:13

Thomas Hansson-Mild har fått uppdraget att projektleda det nya treåriga miljöprojektet Optimist för havet. Projektet drivs av Svenska Seglarförbundet, Håll Sverige Rent och Svenska Sjöräddningssällskapet tillsammans, med syfte att sprida kunskap om det stora problemet med marin nedskräpning.

Optimist för havet på webben 
Gilla Facebooksidan Optimistförhavet

Thomas är 47 år och bosatt i Göteborg. Han kommer senast från ICA där han jobbat i 14 år framför allt i olika projektledarroller med varumärkesfrågor, marknadsföring och försäljning.

Thomas har en stark förankring i svensk segling med klubbtillhörighet både i norr och syd då han är hemmahörande från Umeå men bor i Göteborg sedan många år tillbaka. Han har haft flera ideella uppdrag i bland annat Svenska Seglarförbundets styrelse och inom vår distriktsorganisation. Thomas är också en passionerad kappseglare med mästerskapsmeriter i både jolle och kölbåt.

- Det känns både intressant och viktigt att kliva ombord på det här projektet. Det är frågor som bottnar i mitt intresse och där miljöfrågorna är mycket viktiga för svensk segling och vår arena i framtiden, säger Thomas Hansson-Mild och fortsätter:

- Jag vill väcka intresse, skapa ett långsiktigt engagemang och höja medvetenheten ute i våra klubbar och i hela vår organisation kring frågan om nedskräpningen till havs. Att svensk segling tillsammans kan komma ut på vattnet och hjälpas åt att rädda havet mot plast.

- Optimist för havet är ett efterfrågat och strategiskt viktigt projekt för svensk segling. Många sökte den utannonserade tjänsten och det känns fantastiskt kul att kunna rekrytera en så kompetent och erfaren projektledare till det uppdraget. Vi välkomnar Thomas ombord i vår organisation och ser fram emot att få ta del av hans kunskaper, driv och passion för både miljön och svensk seglings framtid, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet.

Thomas tillträder 1 augusti men kommer under sommaren att medverka vid några av projektets events.

Optimist för havet sommaren 2018
Volvo Ocean Race, Göteborg
ÅF Offshore Race, Stockholm
GKSS Match Cup  , Marstrand
Lysekil Womens Match, Lysekil
Allsvenskan, Örnsköldsvik
Junior-SM, Saltsjöbaden, Stockholm
Allsvenskan – final, Gottskär, Kungsbacka

Om Optimist för havet
Optimist för havet är ett treårigt projekt som drivs tillsammans av Svenska Seglarförbundet, Håll Sverige Rent och Sjöräddningssällskapet med Postkodlotteriet som möjliggörare. Plastflaskor, påsar och annat plastskräp ska samlas in av frivilliga och sedan återvinnas och gjutas om till optimistjollar i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

Syftet är att sprida kunskap om det stora problemet med marin nedskräpning men också visa att mycket av den plast som i havet är ett skadligt skräp egentligen är en användbar resurs på land. Förutom att samla in plastskräp kommer projektet även att åka runt i Sverige och informera och utbilda barn och unga i seglarklubbar och skolor. Starten för satsningen sker under Volvo Ocean Race i Göteborg och fortsätta på en rad andra platser under sommaren.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info