Hoppa till sidans innehåll

Sök bidrag till klubbens verksamhet

15 MAJ 2018 16:12
Att hitta rätt bidrag till klubbens verksamhet är inte alltid det lättaste. Men vet man var man ska leta så finns det mycket att hämta.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2018 10:53

Bild: Lerberget är en klubb som har fått stöd till miljösatsningar, tjejsegling och prova-på segling. Detta resulterade förra året i en fin utmärkelse i kommunen och över 400 personer som provat på segling. Foto: Mats Nilsson

LOK-stöd och Sailcoach
Det vanligaste och enklaste bidraget är det lokala aktivitetsstödet (LOK). Detta kan sökas av alla föreningar som arrangerar aktiviteter för barn och ungdomar i åldern 7–25 år. Om klubben vill utveckla sin verksamhet och kanske starta upp ungdomsverksamhet så kan man få hjälp från en klubbkonsulent eller sailcoach. 

Anläggningsbidrag för tillbyggnader och säkerhetsbåt
När våra verksamheter utvecklas behöver vi kanske förstärka klubbhuset med ett ordentligt omklädningsrum eller så vill vi bygga om och till, för att kunna öppna våra verksamheter för fler. Då kan klubben vända sig till Riksidrottsförbundets distriktsförbund. Här kan klubben söka bidrag för både ombyggnad, anpassade bryggor och även säkerhetsbåt till seglarskolan.

Bidrag för klubbåtar och utbildning
Klubben kan söka bidrag från Svenska Seglarförbundet kan klubben för klubbåtar och på så sätt göra verksamheten tillgänglig även för de medlemmar som inte har någon egen båt. Det är även möjligt att få bidrag till att utbilda instruktörerna och tränarna som leder verksamheten. 

Arrangörsbidrag
När vi ska arrangera en tävling så är kommunen en bra partner. Den lokala fritidsförvaltningen kan ofta både låna ut tält men också bevilja arrangörsbidrag. 

Bidrag för miljöåtgärder
Vi som verkar i och njuter av den fina naturen vill såklart värna om en hållbar miljö. När klubben vill satsa lite extra på detta finns exempelvis LOVA-bidraget. LOVA-bidraget syftar till att minska gifterna i havet och klubben kan söka bidrag till åtgärder för att minska utsläpp på olika sätt i våra hamnar. 

Möjligheterna är många, men det är inte alltid lätt att hitta rätt bidrag just i stunden. Ta då hjälp av er lokala klubbkonsulent, sailcoachen eller någon av oss på Seglarförbundets kansli. Och när ni ska på resa med klubben, missa inte de rabatter ni som medlemsklubb har på exempelvis resor och hotell.

Info om klubbstöd och sailcoacher
Info om förmåner för medlemsklubbar i SSF

Skribent: Emelie Lindström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info