Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

Satsning på direktdomarutbildning på Division 1

17 APR 2018 12:00
Svensk segling behöver fler domare. för att tillfredsställa det behovet satsar nu Svenska Seglarförbundet på ett antal direktdomarutbildningar i samband med Division 1-tävlingarna runt om i landet.
  • Skapad: 17 APR 2018 12:00

Division 1 är en underliggande division till Allsvenskan, där klubbar tävlar mot varandra i tillhandhållna båtar på korta banor nära land. Domarna har en aktiv roll ute på vattnet, eventuella straff delas ut direkt så att första båt i mål är den som verkligen vinner kappseglingen.

För en tid sedan gjordes domarutbildningen om och numera är en väg till att bli domare inom segling att börja som direktdomare. På så sätt blir rollen som domare väldigt konkret, man får uppleva varje situation, fatta snabba beslut och vara med där det händer.

-          I och med att behovet av domare är stort inom svensk segling, passar vi på att erbjuda domarutbildningar i samband med ett antal Division 1-tävlingar runt om i landet, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet. På detta vis kan man delta i utbildningen när den är i närheten av där man bor, istället för att den genomförs mer centralt.

Det enda förkunskapskravet som behövs är ett godkänt regelprov. På direktdomarutbildningen blandas teori med mycket praktik, där Division 1 erbjuder många tillfällen att utöva sina dömningskunskaper. Utbildningarna leds av två av Sveriges främsta domare, Leif Andersson och Claes Lundin. De har stor erfarenhet av all form av kappsegling i Sverige och är även domare på Allsvenskan. Passa på att ta del av deras kunskap och erfarenhet!

Datum och platser för utbildningarna:
5 - 6 maj: Skanör
11 - 12 aug: Oskarshamn
29 - 30 sept: Askersund
7 - 8 okt: Hudiksvall

Här kan du anmäla dig till utbildningen. 

Här kan du läsa mer om övriga utbildningar som är planerade under 2018.

Här kan du läsa mer om Division 1.

Följ Allsvenskan på Facebook.

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info