Hoppa till sidans innehåll

Sailcoach Uppland/Gästrikland: Mattias Karlsson

09 MAJ 2018 09:58
Uppland/Gästriklands Seglarförbund har rekryterat en sailcoach, Mattias Karlsson. Här får ni lära känna Mattias.
  • Skapad: 09 MAJ 2018 09:58

Vem är Mattias?
Jag kommer ursprungligen från Småland men lämnade Helgasjön bakom mig för att läsa vid seglingsgymnasium i Ängelholm. Redan under min gymnasietid föll jag för tränarrollen och började engagera mig i klubbar runt om i landet. Efter gymnasiet läste jag några år på Tränarlinjen på Gymnastik och Idrottshögskolan och därefter Psykologprogrammet på Karolinska Institutet.

Vad tycker du är det viktigaste i en klubb?
För mig är det viktigaste i en klubb att det finns en trygg, inkluderande och positiv miljö där inlärningsglädje (och generell glädje) får vara centralt. 

Vad tänker du att du kan/vill stötta klubbarna i Sörmland med?
Min vision är att skapa förutsättningar så att ungdomar ska vilja stanna kvar i sporten. På så sätt tror jag att Uppland/Gästrikland får goda möjligheter att producera både en fantastisk bas för segling i Sverige samt seglare på OS-nivå i framtiden. Det är en fin region med många fina seglingsvatten och människor. Jag ser verkligen fram emot att hjälpa er framåt.

 

Sailcaochens uppdrag är att motivera, engagera, stötta och hjälpa klubbar som verkligen vill utveckla sina verksamheter för såväl barn, ungdomar som vuxna. Regionala sailcoacher är en väg för att ge detta stöd till klubbarna och dess ledare genom ett klubbutvecklingsprojekt, finansierat av Idrottslyftet. Sailcoachen utarbetar ett program utifrån klubbens behov och förutsättningar.

I samarbete med Svenska Seglarförbundet och distriktseglarförbunden stöttar de klubbarna i deras utvecklingsarbeten. Läs mer om klubbutvecklingsprojekt och andra stöd och bidrag här 

Skribent: Emelie Lindström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info