Hoppa till sidans innehåll

OS-guldmedaljör Lööf vann NM i OK-jolle

11 JUN 2018 12:37
Vår flerfaldiga olympier och guldmedaljör Fredrik Lööf gjorde i helgen comeback i OK-jollen efter 30 års frånvaro och knep ett NM-guld.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2018 17:34

Bild: Ännu ett guld till Fredrik Lööf, som delade pallen med Bo Petersen (silver) och Greg Wilcox (brons). Foto: SS Kaparen

Intervju med Fredrik hittar du här (youtube)

I helgen dök en världsseglare upp på SS Kaparens hamnplan i Gottskär inför NM i OK-jolle, Fredrik Lööf. Den flerfaldiga olympiska medaljören som senast tog ett OS-guld i London i Starbåt med Max Salminen, skulle gör comeback i OK-jollen efter 30 år.

Tillsammans med 50 andra deltagare från sex nationer fick Fredrik njuta av varma lätta västliga vindar och sol hela helgen. Fredrik visade sig vara snabb direkt och tog tre spikar första dagen. Det var bara dansken Bo Petersen som hängde med något så när med tre andraplatser och trea var Greg Wilcox.

Dag två bjöd på liknande vindförhållande och hemmaseglaren Thomas Hansson-Mild vann dagens första segling med Fredrik tvåa, jagande honom runt hela banan och med en tajt målgång mellan de två. Sista racet vann Fredrik men efter en hård fight med unga hemmaseglaren Maja Hansson-Mild. Maja som går på Riksidrottsgymnasiet i Motala ledde hela racet men tappade Fredrik och Bo Petersen precis innan mål och slutade trea.

Det var en mycket glad och nöjd vinnare som tackade klubben och alla seglarvänner. Fredrik berättade att det kändes speciellt att vara tillbaka i OK-jollen igen efter så många år. Fredrik vann NM i OK-jolle i Sundsvall 1987.

Fredrik kommer att följa med OK-klassen och delta i Kieler Woche och sedan även vara med på VM i Warnemünde där 130-150 båtar väntas delta.

 Resultat hittar du här.

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info