Hoppa till sidans innehåll

Öka intäkterna fokus för förbundets kassör

13 JUN 2018 07:00
Mikael Stamming ansvarar sedan två år tillbaka för Svenska Seglarförbundets ekonomi. – En stor utmaning framöver är att öka intäkterna från sponsring, så vi skapar en hållbar ekonomisk utveckling, säger han.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2018 08:08

Bor: Malmö
Jobbar: med utveckling och tillväxt på Region Skåne
Ålder: 65 år
Klubb: Malmö Segelsällskap och Simrishamns Segelsällskap
Båt: Laser Radial och Brenta 30, en italiensk dagseglare

Du är skattmästare i Svenska Seglarförbundets (SSF) styrelse, vad innebär det? 
- Skattmästaren är SSF kassör. Med hjälp av kansliet ser jag till att vi har en budget och en budgetuppföljning som leder och utvecklar framåt!

Varför tog du uppdraget?
- Jag har haft så kul med seglingen i hela mitt liv, så jag vill gärna ge tillbaka till “seglarsverige”, om det är möjligt. Det ger också mig mycket som till exempel spännande samtal med seglare och ledare i hela Sverige. Så klart har vi inte alltid samma åsikt – det är ju en förutsättning för att det ska kunna bli spänstiga diskussioner.

Vad bidrar du med i styrelsearbetet?
 - Jag har lång erfarenhet från olika organisationer bl. a som kommunikationsdirektör i Malmö stad och kan bidra med kunskap kring ledning och styrning men även kring kappsegling då jag är seglingsledare röd och medverkat vid flera större evenemang bland annat som projektledare för Allsvenskan nu senast i Malmö och när America’s Cup var i Malmö år 2005 – då SSF fyllde 100 år!

Vad är förbundets största utmaning framöver?
- Att på sikt öka intäkterna från sponsring, så vi skapar en hållbar ekonomisk utveckling samt att vi får jämställdhet, mångfald och att få unga att tycka det är roligt och viktigt att ta förtroendeuppdrag i våra klubbar, distrikt och i styrelsen.

Kan du utveckla det om att öka intäkterna?
- Sponsring i största allmänhet är stentufft. Vi måste ha evenemang, aktiviteter där nya samarbetspartner vill synas. Vi måste ha bra erbjudanden som vi paketerar till våra olika partners. Det kommer att ställa större krav på oss att vara relevanta. Detta kommer att kräva mer än ren sponsring.

Vad är det viktigaste styrelsen har åstadkommit sen du valdes in?
- Att årets Seglardag (SSF:s årsmöte), för första gången i förbundets moderna historia, beslutade att klubbarna ska ha rösträtt på Seglardagen. Det är ett viktigt beslut som ger klubbarna möjlighet att påverka förbundet och vår utveckling. Det är ju i klubbarna verksamheten sker. Men också att vi under nästan två år arbetade med avgiftsstrukturen i SSF med olika klubbar och distrikt. Resultatet blev att alla nu känner mer trygghet att det system vi har fungerar. Det var lärorikt och vi insåg att vi i styrelsen och på kansliet har en hemläxa att göra. Vi måste bli duktigare på att informera om vad medlemskapet innebär och vad man får tillbaka, på mottagarens villkor.

Vår vision ”Svensk Segling - tillgänglig för alla”, vad betyder den för dig?
- Att fler får möjlighet att prova på segling och att sen kunna vara aktiv seglare utan att behöva äga en båt.

Var är Svenska Seglarförbundet 10 år?
- Att vi har allt fler aktiva klubbar som skapar olika evenemang för olika målgrupper, så allt fler seglar. SSF stöttar de som vill och att antalet incitament och bidrag till klubbarna är något fler än idag. Då kommer mer att hända!

Hur kan vi inspirera fler att ta styrelseuppdrag/ordförandeuppdrag?
 - Med nuvarande arbetsordning så styr och leder styrelsen arbetet. Det gör att arbetsbelastningen inte är för stor. Ett styrelseuppdrag får inte vara ett heltidsjobb för då är det bara ett fåtal som kan ta uppdragen. Det ska vara tillgängligt för alla. Glädjen och kamratskapet i styrelsen är stor så det ger verkligen något tillbaka.

Vad seglar du helst själv?
- Jag seglar gärna Farr30 - på “Letto Di Pletto” som jag tycker är en av de roligaste båtarna att segla. På Big Boat Race i Marstrand nu i maj, var vi bästa svenska båt i vår klass. Brukar vara med på ÅFOR (Gotland Runt) i olika Stockholmsbåtar med kompisar som bor i Stockholm. I år blir det J 111 “Valentina” förra året Farr 38 “S/Y Pandion”.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info