Hoppa till sidans innehåll

Nya förmåner med tävlingslicensen

02 MAJ 2018 12:00
För att kappsegla på nationell eller internationell nivå krävs att man som seglare har tävlingslicens. Men tävlingslicensen är inte bara ett krav, utan innehåller även en riktigt bra försäkring och rabatter.
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2018 16:19

Basen i tävlingslicensen är en olycksfallsförsäkring som gäller under kappsegling. Till skillnad från vad många tror finns inget olycksfallsskydd i hemförsäkringen om man inte tecknat detta som tillägg. Nytt för 2018 är att det även ingår en ansvarsförsäkring, antingen när du tävlar eller tränar i lånad, hyrd eller på annat sätt nyttjad båt eller när du tränar och tävlar utomlands i egen båt. Läs mer om dessa försäkringar på Svenska Sjös hemsida.

- Vi är glada att kunna erbjuda en bra och trygg försäkring för alla seglare genom vår samarbetspartner Svenska Sjö. Något som hela besättning borde ha ombord, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet.

Rabatter och erbjudanden via tävlingslicensen
Ytterligare en nyhet är att man som licensinnehavare får ta del av olika erbjudanden. Till exempel får du, tillsammans med  Svenska Seglarförbundets samarbetspartners Liros och One Design Center, specialpris på många bra produkter där en del av försäljningen går tillbaka till svensk juniorsegling.
Ta del av erbjudandet här. Du som licensinnehavare erbjuds även 15 % rabatt på hela sortimentet hos nätbutiken Happy Yachting vid ett köptillfälle.

Regelkurs på nätet till lägre pris
Utöver det kommer du också få möjlighet att gå vår nya webbaserade regelkurs som lanseras under maj månad, till en lägre kostnad.

- Det är viktigt för oss att tävlingslicensen innehåller en riktigt bra försäkring för oss seglare, men också att den kan ge andra mervärden såsom rabatter och ökad tillgång till kunskap och utbildning, säger Marie Björling Duell.

Hur tecknar du tävlingslicens?
Tävlingslicensen finns att teckna i Sveriges nya samlingsplats för segling, Sailarena. Första steget är att skaffa ett konto i systemet, därefter är det enkelt att köpa licens via kort eller faktura. Licensen aktiveras direkt och är giltig för hela året. För att förenkla hanteringen av licenserna finns numera endast helårslicenser, dessa kostar 300 kr för seniorer och 200 kr för juniorer.

Köp din tävlingslicens på Sailarena idag, klicka här.

Vem måste ha tävlingslicens?
För att få kappsegla i Sverige på nationell eller internationell nivå (t.ex. SM/JSM, Allsvenskan, nationella kval och rankingseglingar, NoM, EM och VM som arrangeras i Sverige) krävs tävlingslicens för den som är ansvarig ombord. I Allsvenskan och på Mästarnas Mästare krävs att samtliga ombord har tävlingslicens. Licenskravet gäller från och med det år en tävlande fyller 12 år och de som är svensk medborgare eller som har varit bosatt i Sverige minst sex av de senaste tolv månaderna innan regattan genomförs. 

Har du frågor om tävlingslicensen? Ring vår växel 08-459 09 90 eller mejla Isabell Lindsten, kappseglingsansvarig 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info