Hoppa till sidans innehåll

Intresset för certifierade seglarskolor växer

16 APR 2018 13:48
128 av Svenska Seglarförbundets 340 medlemsklubbar har nu en certifierad seglarskola och intresset växer. Katamaranklubben, Mollösunds Båtförening och Norrköpings Segelsällskap är tre klubbar som vill höja kvalitén på sina seglarskolor.
  • Uppdaterad: 25 APR 2018 11:53

- Att seglarskolan håller hög kvalité är viktigt för många klubbar. Svenska Seglarförbundets certifiering innebär att vi ger klubben stöd att utveckla seglarskolan men även att komma igång med gröna kappseglingskurser, säger Oscar Johansson vikarierande ansvarig för SSF Seglarskola på Svenska Seglarförbundet. 

Några klubbar som precis valt att certifiera sina seglarskolor är Katamaranklubben, Norrköpings Segelsällskap och Mollösunds Båtförening. 

- Vår verksamhet riktar sig främst till barn och ungdomar mellan 6-14 år, men vi har även vuxenseglingar för de som vill testa på segling. Båtarna som vi använder är 2-kronor just för att barnen ska få segla tillsammans och alltid ha en ledare/instruktör nära tillhands för coaching och stöd, säger seglarskoleansvarig Nils Johansson.

- Jag träffade Nils under våren och såg hur mycket kunskap och driv han lade ner i seglarskolan. Det var både roligt och inspirerande att träffa honom och är helt säker på att deras seglarskola blir en succé, säger Oscar Johansson.

Läs mer om Mollösunds Seglarskola på www.mollosundsbf.se/Seglarskola

Katamaranklubbens verksamhet riktar sig främst mot de som vill lära sig optimist eller katamaransegling. De arrangerar kurser för nybörjare och fortsättare som dagskurser eller läger på olika platser runt om i Stockholm skärgård.
Läs mer om Katamaranklubbens seglarskola på www.ombord.nu

Norrköpings Segelsällskaps seglarskola genomförs i jollar eller kölbåtar för nybörjare och fortsättare. De erbjuder olika kurs format där du kan välja att gå halva veckor eller hela veckan.

- Många av deras kurser är populära och redan fullbokade, väldigt roligt att se så tidigt på säsongen, säger Oscar Johansson.

Läs mer om Norrköpings seglarskola på www.nss.nu

Om SSF Seglarskola
Varje år utbildas cirka 10 000 barn, ungdomar och vuxna på en av Svenska Seglarförbundets (SSF) Seglarskolor som bedrivs av 128 segelklubbar runt om i landet. Kursinnehåll och båt anpassas till kursdeltagarnas förutsättningar och tidigare erfarenhet.

Med SSF Seglarskola får du en kvalitetssäkrad kursplan, kunniga och inspirerande ledare och en utbildningsgaranti. Och äventyr och minnen för livet, förstås.

Vill din klubb också bli certifierad som SSF Seglarskola?Kontakt då Oscar Johansson på This is a mailto link eller tele: 0704973708

Läs mer om SSF Seglarskola på https://www.svensksegling.se/Lardigsegla/.

Skribent: Oscar Johansson
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info