Hoppa till sidans innehåll

Lyckad ungdomsclinic

19 APR 2018 14:40
I helgen samlades 22 seglare från södra Sverige för att träna sina kunskaper i J70 segling och knyta kontakter inför kommande säsong. Alla var överens om att detta var ett mycket lyckat koncept!
  • Skapad: 19 APR 2018 14:40

Helgen 14-14 april bjöds alla ungdomar som tänkt delta i Allsvenskan eller Division 1 under året in till ett träningsläger. Syftet var att öka kunskapen och stärka självförtroendet på banan hos de ungdomar som ska ta plats i sina klubblag.

- Vi har en regel för Allsvenskan och en rekommendation för Division 1 att det ska vara minst en ung seglare (under 25år) i besättningen. I några klubblag fungerar det jättebra, men vi har också märkt att det kan vara tufft för en ung seglare att ta en plats bland tre vuxna seglare och därför ville vi göra en insats för att öka kunskapsnivån peppa ungdomarna att våga ta en större plats i klubblaget, säger Emelie Lindström, som tillsammans med Isabelle Lindsten är projektledare för Allsvenskan.   

22 seglare från Bjärred, Halmstad, Lerberget, Lomma, Malmö och Skanör drillades under två intensiva dagar av tränarna Martin Strandberg, Patrik Sturesson och Oscar Johansson. 

- Det var fantastiskt roligt att se utvecklingen hos deglarna från den första trassliga gennackersättningen på lördag morgon till riktigt genomtänkta taktiska drag på racen söndag eftermiddag, säger tränaren Martin.

Förutom att seglarna vässade sina kunskaper i trim, båthantering och strategi på kortbana knöt de även nya kontakter. 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info