Hoppa till sidans innehåll

God Jul & Gott Nytt År

22 DEC 2017 12:53
Ett härligt seglingsår är snart slut och vi vill passa på att skicka ett stort och varmt tack till alla ideella krafter ute i Seglarsverige för allt ni bidragit med!
SSF kansli har stängt under julhelgerna men öppnar igen med full kraft 8 januari.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2017 18:53

Det har hänt många spännande saker under året och det känns verkligen som att Svensk Segling är på G. En viktig milstolpe för oss är att vi under året har vänt trenden och blivit fler medlemsklubbar i Svenska Seglarförbundet. En fråga som har varit viktigt för oss, där tillsättandet av tre klubbkonsulenter i tillägg med vår klubbstödsansvariga, har gjort ett mycket viktigt och bra arbete under året.

Trots den lite blåsiga sommaren har vi haft stort tryck på alla SSF-seglarskolor som finns ute bland våra klubbar. Många nöjda deltagare enligt de utvärderingar som är gjorda.

På Seglarträffen i november fick vi inspiration av Svenska Gymnastikförbundet hur de har jobbat med att bredda sin verksamhet och gå från ”triangel till rektangel”. Detta sätt tror vi är en viktig nyckel för att få fler att fortsätta segla efter seglarskolan och stanna kvar i segelsporten.

På kappseglingsbanorna har vi haft medvind. Intresset för Allsvenskan växer och nästa år kommer vi även att starta Division 1. Många klubbar från norr till söder har redan anmält sitt intresse och det är så kul att se den seglings entusiasm som finns ute i våra klubbar.

SWE Sailing Team har haft en av de bästa säsongerna i modern tid med flera mästerskapsmedaljer i olika klasser. Kronan på verket var Max Salminens VM-guld i Finnjolle, vilket  ledde till en Jerringprisnominering. Det bådar gott för nästa års stora utmaning, VM i Århus,  där alla de olympiska klasserna samlas och de första nationsplatserna för OS 2020 i Tokyo kommer att delas ut.

Vår vision Svensk Segling – Tillgänglig för alla är en ledstjärna i all vår verksamhet. Speciellt när det gäller parasegling. Här har vi under året tagit viktiga steg i rätt riktning och Sverige (KSSS) stod som värd för NM i parasegling.

Om vi blickar framåt mot 2018, så har vi några viktiga utmaningar som vi vill ta oss an.

  • Vi vill säkerställa att vi har en jämställd och inkluderande värdegrund inom svensk segling samt att vi jobbar med den aktivt i vår verksamhet.  
  • Vi vill skapa bästa tänkbara förutsättningar för vår barn- och ungdomssegling.
  • Vi vill tillgängliggöra segling för fler och stärka vårt varumärke. 
  • Vi vill arbeta med att stärka ledarskapet inom svensk segling.

 Under 2018 kommer vi också att starta det tre-åriga projektet ”Optimist för havet” - mot maritim nedskräpning. Ett nytänkande och viktigt samarbetsprojekt som vi har tillsammans med Håll Sverige Rent och Svenska Sjöräddningssällskapet. I projektet kommer man att samla in plast och längs kusterna och bygga optimistjollar av plasten, jobba med utbildning för barn- och ungdomar samt arrangera mycket prova-på segling.

Vi kommer inom kort att rekrytera en projektledare till ”Optimist för havet – så håll ögonen öppna!

Med det sagt så önskar vi alla er en riktigt fin julhelg!

Anders Selling, Ordförande   
Marie Björling Duell, Förbundsdirektör/Sportchef
SSF Styrelse & SSF Kansli                                                           

                                            

 

Skribent: Emelie Lindström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info