Hoppa till sidans innehåll

Full fart med F18

07 NOV 2017 15:04
Syftet med Utmaningen var att öka tillgängligheten till Formula 18-katamaraner och få tjejer och killar upp till 25 år att prova på denna typ av segling. Målet var att få ett antal att prova-på och att få några av dessa att vilja fortsätta segla F18.
  • Skapad: 07 NOV 2017 15:04

Genom utmaningen har vi under året haft ett antal tillfällen där ungdomar (och även en del äldre) har kunnat prova på att segla F18. På Luleå Segelsällskap har ett antal ungdomar som seglar i andra klasser provat på F18 tillsammans med Hanna Irebjörk (17) vid några tillfällen. Vid KSSS i Stockholm har ett 15-tal personer provat under säsongen med erfarna F18-seglare.

Utöver dessa prova-på-aktiviteter möjliggjorde ”Utmaningen” också att Mange Olssons Stiftelse lånade ut sin F18 till Förbundet mot att båten rustades upp. Båten deltog därefter i en prova-på-aktivitet samt på kappseglingen Sandhamn Open med Linn Dissmo (23) vid rodret. Därefter fick ett ungdomsteam från Lidingö Jolleseglare som vanligtvis seglar Spitfire möjlighet att deltaga på F18-VM i Danmark i juli med Manges legendariska Capricorn. På VM deltog hela 21 svenska team, vilket är rekord for den svenska F18-klassen.

”Utmaningen” har varit starkt bidragande till att ett 30-tal ungdomar, både tjejer och killar, provat F18 under säsongen. 4 team med endast tonåringar mellan 15 och 19 från Luleå SS och Lidingö Jolleseglare deltog på VM i Danmark med fantastiskt fina resultat. De vill alla fortsätta och segla mer F18 under nästa år om möjlighet ges. Linn Dissmo är en annan av de som blivit biten och hon fortsätter att segla med sin egen F18 nästa säsong. 

Den viktigaste lärdomen var att om det finns en båt att låna så kommer tjejer och killar vilja prova och några vilja kappsegla. Går det att lösa kommer ungdomar att få mersmak och vi kan få fler unga och fler tjejer att vilja träna och kappsegla F18.

Hör mer om F18förbundets satsning på SeglarTräffen!

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info