Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm Halmstad Tel. 070-6305848 This is a mailto link

GKSS, S606K och SÄRÖ vidare till Allsvenskan 2018

22 OKT 2017 18:22
I helgen, 21 – 22 oktober, avgjordes det vilka tre klubbar som tog en plats i Allsvenskan Segling 2018. Efter 24 genomförda race stod Göteborgs Kungliga Segelsällskap överst på prispallen med Stockholms 606 Klubb som tvåa och Särö Båtklubb som trea.
  • Skapad: 22 OKT 2017 18:22

Dessa tre klubbar har därmed kvalificerat sig att delta i Allsvenskan Segling 2018 tillsammans med 15 andra klubbar. GKSS har varit med i Allsvenskan sedan starten 2015, men i år har de inte lyckats prestera tillräckligt bra utan var tvungna att återkvala för att behålla sin plats i ligan. S606K har varit med tidigare, dock inte 2017, men gör nu comeback till 2018. Särö är helt nya i Allsvenska sammanhang.

Det har varit utmanande väder för både seglare och funktionärer med hårda, byiga vindar och regn, alla har kämpat för att genomföra de 24 racen. Men det har också varit en händelserik helg med höga hastigheter på undanvindarna och många situationer mellan klubblagen. Tyvärr fastnade två master i varandra i det 7:e racet på lördagen så att en mast gick av. Därefter fick kappseglingsschemat göras om så att seglingarna kunde fortsätta i fyra båtar istället för sex resten av helgen.

Efter lördagens seglingar låg GKSS i topp efter att ha vunnit fyra av sina sex seglingar. Med ombord fanns Victor Bergström, Otto Hamel, Albin Boman och Caroline Bristulf Norén. På söndagen fortsatte de att segla stabilt och var till slut ohotade vinnare av tävlingen.

- Det har varit en rolig helg med fantastisk segling, säger Caroline Brisulf Norén från GKSS. Vi hade bra flyt under hela helgen och seglade stabilt. Tyvärr var det också lite väl spännande ibland, framförallt när vår mast krokade i en annan båts mast och vår föll ner.

Vinnare i kvalet till Allsvenskan 2018
Helgens pristagare: 3:a Särö Båtklubb, 1:a GKSS, 2:a Stockholms 606 Klubb. Foto: Daniel Stenholm

S606Ks besättning bestod av Johan Qviberg, Peter Pohl, Anders Edblad och Linn Dismo. De vann fyra race under helgen. Särö kom på samma poäng som S606K, 35, men hade bara tre vinster och blev därmed trea.

- Nu är ett fantastiskt år med Allsvenskan Segling avslutat, säger Isabelle Lindsten, projektledare för Allsvenskan. Vi har genomfört fyra deltävlingar i ligaserien och nu ett kval inför nästa år. Då startar vi upp en underliggande division, så det blir ett spännande år att se fram emot.

Se resultatlistan via SAP Sailing Analytics här.

Följ Allsvenskan segling via Facebook. 

Skribent: Isabelle Lindsten
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer