Hoppa till sidans innehåll

Framtidsfrågor på SeglarTräffen

30 NOV 2017 14:15
260 deltagare representerande 75 klubbar och 20 klassförbund gjorde årets SeglarTräffen till ett ”högtryckcentrum” som tände många ljus i frågor om svensk seglings framtid.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2017 16:42

Enkelhet var årets tema som också är en av de strategiska nycklarna för vår vision ”Svensk segling – tillgänglig för alla”.
Ett strategiarbete som redan påbörjats inom ramen för seglingen vill.

För att få en känsla av var vi står i detta arbete men också för att ge oss inspiration, inledde Johan Fyrberg från Sv. Gymnastikförbundet med att presentera gymnastikens utvecklingsresa.
Johans dragning gav oss alla en mycket bra bild om seglingens återstående resa på såväl central som regional och lokal nivå.

”I huvet på en tonåring” - en inspirationsföreläsning av Mia Börjessons som blev otroligt uppskattad av samtliga deltagare.
Förvisso mycket skratt och leenden men också många allvarsamma funderingar såväl bland tonåringar som ledare och föräldrar. Här fanns mycket att tá till sig och Mias bok ”Framtidens piloter” där underlag till Mias föreläsning finns dokumenterad, kommer nu samtliga deltagare att få på posten!

Efter dessa båda huvuddragningar genomfördes resten av SeglarTräffen som info-och workshops i kombination med seminarier för Domare och Arrangörer.
Redovisningar från samtliga dessa föredragningar finner du på följande länk.

Under lördagskvällens middag delades det ut ett antal utmärkelser där bl a Stefan Mälstad, KSSS utsågs till årets ideella ledare.
Med hjälp av värmeljus, öskar och gasolbrännare gav han exempel på framtidens seglarskola där man inte släcker ljus utan skapar brinnande lågor!

Apropå brinnande lågor så måste här också framhållas den workshop om ”Seglingens framtid” som endast deltagare under 26 år fick vara med på.
47 ungdomar skapade ett nätverk ”Ung segling” och samtliga gjorde sig påminda till vår ordförande Anders Selling genom att skicka 47 sms!
Gruppen har dessutom utlovat motioner till Seglardagen 2018 så visst finns det framtidspiloter!

 

Presentationer av info-och workshops och seminarier samt utmärkelser finner du genom att klicka här! 

Skribent: Anders Larzon
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer