Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet i hållbarhetssamarbete med Miljöbron

16 JUN 2020 12:47
World Sailing jobbar aktivt med hållbarhet och det ska nu Svenska Seglarförbundet också göra. Därför inleder förbundet ett samarbete med hållbarhetsorganisationen Miljöbron som ska hjälpa till att ta fram en ny hållbarhetsstrategi.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2020 12:47

Foto: imoca.org

Miljöbron är en ideell förening som startar och driver hållbarhetsprojekt genom att koppla ihop nytänkande universitetsstudenter med erfarna organisationer som har behov inom hållbar utveckling. Just nu lägger de stort fokus på att hjälpa företag och organisationer med strategiskt arbete och målsättningar för att ställa om och skapa en agenda 2030-lins enligt FNs 17 hållbarhetsmål i verksamheten. 

- Det ska bli intressant att bidra med vår kompetens och vi ser fram emot att jobba med hållbar utveckling tillsammans med Svenska Seglarförbundet säger Martina Slättberg, Miljöbron.

Det första projektet förbundet inleder med Miljöbron blir att genomföra en kartläggning för den miljömässiga påverkan som förbundts seglingsevent har. Detta kommer ske under sommaren och hösten 2020.

- Exakt vilka event som kommer väljas är i dagsläget påverkat i hög grad av Covid-19 men vi hoppas kunna komma igång i höst med arbetet, berättar Thomas Hansson-Mild, projektledare på Svenska Seglarförbundet och fortsätter:

-Alla idrotter behöver ta sitt ansvar och det är ett viktigt arbete som nu kommer igång. Genom att lära sig mer om hur våra event belastar miljön och klimat så kan vi genom denna kartläggning få ett bra underlag för att ta hållbara steg.

Samarbete med högskolor och universitet
Miljöbron samarbetar med Chalmers, Göteborgs Universitet och Högskolorna/Innovationscentrerna i Borås, Trollhättan och Skövde för att hitta studenter som har rätt kompetenser att tillgodose varje partner-organisations hållbarhetsbehov. De tar också emot studenter från andra regioner och universitet som KTH och Stockholms Universitet.  

Är du student och vill ansöka till Miljöbron om att få hjälpa Svenska Seglarförbundet med hållbarhetsstrategin hittar du mer information här. 
https://miljobron.se/vast/projekt/hallbarhet-inom-svensk-segling/

För mer information om Miljöbron, kontakta gärna Martina Slättberg på This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info