Hoppa till sidans innehåll

Positiva coronabesked för idrotten

05 JUN 2020 18:03
Den senaste veckan kom positiva besked från Folkhälsomyndigheten att tävling för alla åldrar och på alla nivåer tillåts från och med 14 juni samt att nationellt resande tillåts från och med 13 juni.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2020 18:03

Detta innebär att vi från den 14 juni kan tävla oavsett ålder, båttyp eller nivå utan några geografiska begränsningar. Dock kvarstår fortfarande lagen om förbud för offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

Hur vi skall tolka och förhålla oss till den lagen inom seglingsidrotten utreder vi just nu i dialog med Polismyndighetens nationella Coronagrupp och ber att få återkomma med konkreta besked och förtydliganden under nästa vecka. 

Med denna frihet följer också ett stort ansvar för idrotten och Svenska Seglarförbundet behöver likt alla andra förbund utarbeta konkreta riktlinjer (protokoll) så att det blir lätt för klubbarna att göra rätt när vi nu kan öppna upp tävlingsverksamheten. Vi inväntar några svar från Riksidrottsförbundet och Polismyndigheten innan vi kan färdigställa seglingens ”Corona-protokoll” och vi kommer att publicera dessa riktlinjer så snart de är klara under nästa vecka.

Svenska Seglarförbundet har även fått frågor från arrangörer kring utländska deltagare deras möjlighet att delta i svenska kappseglingar och riktlinjer kring detta kommer de under nästa vecka.

Till coronainformationen på svensksegling.se

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info