Hoppa till sidans innehåll

Jr Cup 2020 ställs in

06 MAJ 2020 11:14
Tyvärr kommer vi inte kunna genomföra Jr Cup i år på grund av Covid-19. Däremot finns gott om möjligheter för juniorsegling på hemmaplan så ses vi 2021.
  • Skapad: 06 MAJ 2020 11:14

Den rådande pandemin förändrar mycket och tyvärr har arrangörerna av Jr Cup sett sig tvingade att ställa in årets event.

- Vi såg positiva trender runt den 20:e april och ville vänta och se om läget kunde förbättras snabbt men idag ser vi att smittspridningen fortfarande är stor i hela landet och sjukvården kraftigt ansträngd. Sjukvården behöver få vila och då får vi dra vårt strå till stacken och minska risken för smittspridning och övriga skador. Vi har tittat på alla kort i kortleken för att hitta en lösning men läget är som det är så vi väljer nu att ställa in. Säger Hugo Björklund projektledare för Jr Cup.

Det finns däremot gott om möjligheter för juniorer att träna och tävla på hemmaplan. Så förhoppningsvis kan de anmälda lagen använda tiden till nästa års Jr Cup med att segla hemma i klubben. Svenska Seglarförbundets Seglarskola har en färdig kursplan för de klubbar som vill förbereda sig lite extra. Den hittar du under intensivkurserna inom SSF Seglarskola.

https://www.svensksegling.se/lardigsegla/SSFSeglarskola/Kursutbud/Intensivkurser/

Här hittar ni Svenska Seglarförbundets samlade information om coronasituationen.

https://www.svensksegling.se/svenskaseglarforbundet/Infoomcoronasituationen/

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info