Hoppa till sidans innehåll

Aktivitetstips för miljön – vinn segel

20 APR 2020 17:25
Här kommer ett bra tips på en aktivitet som är utomhus, lätt att genomföra och gör skillnad för miljön: genomför ett strandstäd tillsammans i klubben. Fota och berätta så finns det chans att vinna fina priser.
  • Uppdaterad: 20 APR 2020 17:25

Foto: Håll Sverige Rent

Nedskräpningen av våra hav är ett av vår tids största miljöproblem. Tillsammans kan vi göra skillnad genom klubbaktiviteter för miljön runt om i landet. 

-Vårt mål är att kunna inspirera så många av våra 330 klubbar som möjligt att göra en klubbaktivitet för havet som är vår gemensamma idrottsarena. Genom att vara med så visar klubben att ni tar ställning för miljön vilket kan ge uppmärksamhet och PR gentemot kommun och samarbetspartners, säger Thomas Hansson Mild, projektledare för ”Optimist för havet”.

Var med och tävla om fina priser
För att inspirera till att så många klubbar som möjligt aktiverar sig under året så utlyser Svenska Seglarförbundet en tävling med utlottning av fina priser bland de klubbar som skickar in en eller flera bilder från dagens aktiviteter med en kort text som sedan kan delas i förbundets kanaler. Priser som delas ut är bland annat seglarskolesegel, fina flaskor och mycket mer. Mejla klubbens bild och text till This is a mailto link.

Anmäl din klubb och bli kusträddare 
Genom att anmäla din klubb på Håll Sverige Rents webbplats under kategorin "Optimist för havet" så får du råd, tips och skräpplocksmaterial. Du kan också där registrera ditt eller ert skräp så Håll Sverige Rent kan mäta hur mycket alla kusträddare samlat ihop.
Registrera klubben här

- Har du inte redan beställt Optimist för havets aktivitetsbox tycker jag du ska göra det direkt i vår webbshop. I den finns massor med tips på aktiviteter för din ”Optimist för havet dag” som tipspromenad, manifestationssegling, mall för pressrelease och mycket annat, säger Thomas.
Beställ aktivitetsboxen här.

-Extra aktuellt och viktigt att komma ihåg är förstås att man respekterar de restriktioner och förhållningsregler kring coronaviruset som gäller och att man därför exempelvis inte kan samlas i för stora grupper och att hålla det avstånd som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten.

Vill din klubb ha besök av Optimist för havet? Mejla This is a mailto link
Läs mer om Optimist för havet på svensksegling.se
Följ Optimist för havet på Facebook
Aktuell coronainfo på svensksegling.se
Aktuell information på Folkhälsomyndighetens webb.

Skribent: Marit  Söderström Nord 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info