Hoppa till sidans innehåll

Segling hela livet

06 APR 2020 10:00
Seglarförbundet har fått medel ur Framåtfonden för projektet Segling hela livet.
Syftet med projektet är att få fler seniorer i rörelse och ut på vattnet. Genom att låta föreningar starta upp träningsgrupper ska trösklarna sänkas för denna målgrupp.
  • Uppdaterad: 06 APR 2020 10:00

– Projektet ska möjliggöra att fler föreningar kan erbjuda segling för seniorer. Segling tränar upp balanssinnet, rumsorienteringen, rörelseförmågan och stimulerar flera sinnen på samma gång. Det är också en anpassningsbar idrott där uppgifterna ombord kan anpassas efter varje individs egen förmåga. På så sätt kan alla vara med, säger Emelie Lindström, klubbstödsansvarig på Seglarförbundet.

Projektet har fått medel från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond. Varje år avsätter Svenska Spel 7,3 miljoner kronor till fonden som specialidrottsförbund kan söka medel ur för att genomföra projekt som ska få fler i rörelse och locka fler till den organiserade idrotten. 

– Bidraget från Framåtfonden betyder jättemycket för oss i arbetet med vår vision att göra segling tillgängligt för alla. Det finns många seniorer som längtar efter att få röra sig mer, tillhöra ett sammanhang och kanske till och med länge har drömt om att få lära sig segla. Vi vill ge dem chansen och visa att det aldrig är för sent att börja segla, säger Emelie Lindström.

Framåtfonden är en del av projektet Framåt för fler i rörelse som sedan 2017 drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. Målsättningen är att förbättra folkhälsan genom att få fler i rörelse. 

Genom Framåt för fler i rörelse har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar med målet att inspirera och få fler att röra på sig. Sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 200 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.  

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Framåtfonden våren 2020:

Seglarförbundet vill med projektet Segling hela livet få fler seniorer att testa på segling.  

Badmintonförbundet för projektet Badminton hela livet med målet att erbjuda organiserad badmintonträning för fler.  

Bågskytteförbundet med projektet Archery Tag där sporten som från början är en individuell tävlingsform, blir en lagidrott.  

Basketboll- och Ishockeyförbundet ska undersöka vad det är som får barn och unga att tycka det är roligt att idrotta. 

Fäktförbundet med projektet Fencing for all som ska introducera fler till fäktning genom fler prova-på tillfällen och utökad utbildning för instruktörer.  

Klätterförbundet för projektet Ski Upp! Det hoppas leda till att fler upptäcker sporten skidalpinism där man använder sig av skidor med lös häl så man kan gå uppför och åka utför.  

Simförbundet med projektet Beachpolo. Genom fler öppna träningspass och bättre tillgång på materiel för de lokala föreningarna ska fler få upp ögonen för vattenpolo.  

Tennisförbundet ska bedriva lägerverksamhet för ungdomar i Norrland genom projektet Kvarterstennis.  

Volleybollförbundet för Urban Volley, en ny gren som kan utövas på vilket underlag som helst.  

Läs mer om Framåt för fler i rörelse https://om.svenskaspel.se/sponsring/framat-for-fler-i-rorelse/

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info