Hoppa till sidans innehåll

Bohusracet 2020 - en solskenshistoria

30 JUN 2020 16:50
Årets Pantaenius Bohusrace går till historien som det soligaste racet vi kan minnas. Fin vind har avlösts av många timmar med stekande sol, stiltje, motström och ankring. För många bjöd sista delen på väg mot mål på efterlängtad vind.
  • Skapad: 30 JUN 2020 16:50

Foto: Angelien Eugene Motzheim

Bohusracet avgjordes för 22:a gången och precis som vanligt med bara två besättningsmän ombord. Totalt gick 61 båtar i mål och vann därmed över vädrets makter och sig själva. Alla som startat har med sig nya lärdomar och erfarenheter och går förhoppningsvis i land som bättre seglare än när man klev ombord.

Bo och Sten Berqqvist i X332 SWE 100 gjorde en fantastisk prestation och seglade banan på 26:30 och tog därmed hem totalsegern med god marginal. Förutsättningarna för klasserna med olika starttider var i år mycket olika och gjorde stor skillnad i seglad tid.

För att så många som möjligt skulle fullfölja racet tvingades arrangören, för första gången i tävlingens historia, att korta banan. Det blev ändå en lång och utmanade segling för förvånansvärt många som genom uthållighet och kämpainsats lyckades fullfölja.

Racet arrangerades enligt konstens alla regler i dessa tider. Normalt har man registrering, rorsmansmöte och middag i Folkets Hus i Uddevalla inför tävlingen. I år var det registrering på kajen och var och en fick hämta take away-mat och äta i båten. Och priserna kommer att skickas hem till de som lyckades bäst.

Alla resultat finns här: https://sailracesystem.no/regatta?action=&regatta=3326&resultat=1

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info