Hoppa till sidans innehåll

Startsidesnyheter


Efter en fyra månader lång antagningsprocess kan Svenska Seglarförbundet nu hälsa 13 lovande ungdomar välkomna till Riksidrottsgymnasierna i Lerum och Motala med start hösten 2021.
 
I höst börjar de första eleverna på det nya seglargymnasiet i Vellinge med inriktning på foilande brädor och båtar. Ansvarig lärare/tränare blir en av Sveriges främsta seglingscoacher och en tungt meriterad seglare, 46-årige Martin Strandberg.
 
Nu är det hög tid att anmäla ombud och observatörer till förbundsårsmötet Seglardagen söndag 21 mars. Mötet är helt digitalt och genomförs via Easymeet.
 
Inga idrottstävlingar tillåts från och med den 1 mars och gäller till dess smittläget förbättras. Samtidigt ser vi glädjande att en mer träffsäker reglering kan vara på väg, i kölvattnet av den nya pandemilagen.
 
På söndag kväll är det dags för det fjärde seglarwebbinariet där Christian Harding och Nisse Åkerwall med gäster bjuder på en talkshow med intervjuer, nyheter och kunskap.
 
Nu släpper Svenska Seglarförbundet en ny webbutbildning – Förarintyg för fritidsbåt. En utbildning för dig som vill ta förarintyg och känna dig tryggare ute på våra vatten. Vi hoppas på detta sätt göra båtlivet tillgängligare för fler.
 

Full fart på e-seglingen

(2021-02-18 08:41)
Det svenska e-mästerskapet i segling är i full gång. Två deltävlingar är genomförda och på tisdag, 23 februari, är det dags igen. Så ta chansen att segla nu när vintern har Sverige i sitt grepp!
 
8 mars är det digital nätverksträff för klubbar som bedriver eller vill starta paraseglingsverksamhet. Träffen syftar till att utbyta erfarenheter och att diskutera och utveckla framtidens parasegling.
 

Svensk segling på turné

(2021-02-16 12:50)
Dags för årets turné, vi hoppas träffa minst lika många klubbrepresentanter som vanligt! Kanske blir vi fler i år då hela turnén genomförs helt digitalt. Varmt välkomna till årets träffar med oss på Svenska Seglarförbundet och era SISU distrikt.
 
Klubbar världen över bjuds in att delta i eSailing Champions League 2021. Här ska världens bästa e-seglingsklubb koras. Kvalomgångarna drar igång 5 mars och anmälan är nu öppen.
 
Vintern håller sitt grepp, men snart är det dags att få båten i sjön. Genom detta utskick till båtklubbar vill Sjöfartsverket informera om kommande arbeten 1 mars – 30 april som gäller utbyte av ledverk i Södertälje kanal.
 
Säkra din plats på utbildningen Tränare Röd innan 20 februari. Utbildningen vänder sig till tränare av klubbens kappseglare i steget efter blå nivå.
 
Svensk segling har flyttat fram sina positioner inom Internationella Seglarförbundet, World Sailing och sedan i höstas finns det sex svenskar i olika kommittéer – varav fem är kvinnor.
 
Vår grundläggande kurs Kappseglingsregler är nu uppdaterad enligt den nya regelboken KSR 2021-2024 och du kan nu enkelt fräscha upp dina regelkunskaper direkt online. Kursen kostar 300 kronor och ditt login är inte tidsbundet.
 
Sedan ett år måste föreningar begära registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs eller har uppdrag med "direkt och regelbunden kontakt med barn". I IdrottOnline finns en funktion som gör det enklare att hålla koll på registerutdragen.
 
12345678910...>>

Samarbetspartners

  • Allen
  • Zhik Ocean Works
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: ssf@ssf.se

Se all info