Hoppa till sidans innehåll

Startsidesnyheter


På söndag kväll är det dags för det fjärde seglarwebbinariet där Christian Harding och Nisse Åkerwall med gäster bjuder på en talkshow med intervjuer, nyheter och kunskap.
 
Nu släpper Svenska Seglarförbundet en ny webbutbildning – Förarintyg för fritidsbåt. En utbildning för dig som vill ta förarintyg och känna dig tryggare ute på våra vatten. Vi hoppas på detta sätt göra båtlivet tillgängligare för fler.
 

Full fart på e-seglingen

(2021-02-18 08:41)
Det svenska e-mästerskapet i segling är i full gång. Två deltävlingar är genomförda och på tisdag, 23 februari, är det dags igen. Så ta chansen att segla nu när vintern har Sverige i sitt grepp!
 
8 mars är det digital nätverksträff för klubbar som bedriver eller vill starta paraseglingsverksamhet. Träffen syftar till att utbyta erfarenheter och att diskutera och utveckla framtidens parasegling.
 

Svensk segling på turné

(2021-02-16 12:50)
Dags för årets turné, vi hoppas träffa minst lika många klubbrepresentanter som vanligt! Kanske blir vi fler i år då hela turnén genomförs helt digitalt. Varmt välkomna till årets träffar med oss på Svenska Seglarförbundet och era SISU distrikt.
 
Klubbar världen över bjuds in att delta i eSailing Champions League 2021. Här ska världens bästa e-seglingsklubb koras. Kvalomgångarna drar igång 5 mars och anmälan är nu öppen.
 
Vintern håller sitt grepp, men snart är det dags att få båten i sjön. Genom detta utskick till båtklubbar vill Sjöfartsverket informera om kommande arbeten 1 mars – 30 april som gäller utbyte av ledverk i Södertälje kanal.
 
Säkra din plats på utbildningen Tränare Röd innan 20 februari. Utbildningen vänder sig till tränare av klubbens kappseglare i steget efter blå nivå.
 
Svensk segling har flyttat fram sina positioner inom Internationella Seglarförbundet, World Sailing och sedan i höstas finns det sex svenskar i olika kommittéer – varav fem är kvinnor.
 
Vår grundläggande kurs Kappseglingsregler är nu uppdaterad enligt den nya regelboken KSR 2021-2024 och du kan nu enkelt fräscha upp dina regelkunskaper direkt online. Kursen kostar 300 kronor och ditt login är inte tidsbundet.
 
Sedan ett år måste föreningar begära registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs eller har uppdrag med "direkt och regelbunden kontakt med barn". I IdrottOnline finns en funktion som gör det enklare att hålla koll på registerutdragen.
 
Nu är det klart att Sverige har en nationsplats även i 470 dam till OS i Tokyo. Det är sjätte grenen där Sverige är kvalificerat för sommarens OS-seglingar. Men fortfarande återstår att få klartecken för en svensk besättning i Tokyo-OS.
 
Precis som all internationell elitidrott drabbades kappseglingen av flyttade och inställda tävlingar under 2020. OS sköts upp och alla fick ändrade planer. De svenska landslagsseglarna tog istället chansen att träna mycket och hårt.
 
Brinner du för segling? Är du kreativ och full av tankar och idéer – men också en lyhörd lagspelare? Att som hängiven seglare vara en del av Svenska Seglarförbundets styrelse innebär att jobba med frågor som ligger en varmt om hjärtat.
 
Den 4 februari 18.30 har Ulrika Billme, idrottspsykologiskt rådgivare ett webbinarium där du som idrottsförälder får konkreta tips och verktyg för stötta ditt barn till ett hållbart idrottande.
 
12345678910...>>

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: ssf@ssf.se

Se all info