Hoppa till sidans innehåll

Startsidesnyheter


Här följer uppdaterad information kring utvecklingen av coronaviruset, hur det påverkar vår verksamhet närmaste tiden och generella råd till klubbar.
 
Lördag 28 mars skulle SSF:s årsmöte – Seglardagen – ha arrangerats. Men den rådande situationen gjorde att Seglardagen flyttades till i höst. Istället valde man att bjuda in till ett digitalt informationsmöte – ett möte som nu finns på webben.
 
Seglaren Fia Fjelddahl utsågs till ”Årets kvinnliga idrottare” vid Svenska Parasportgalans årliga prisutdelning. Fia får priset efter bronset i 2.4mR-VM – dvs. i ett öppet seniormästerskap för både män och kvinnor, med och utan funktionsnedsättning.
 
Nu har Internationella Olympiska Kommittén (IOK) bestämt att sommar-OS i Tokyo, som flyttats från 2020 till 2021, ska avgöras 23 juli-8 augusti 2021 – det vill säga vid nästan exakt samma tidpunkt som OS var planerat att genomföras i år (24/7-9/8).
 

Sommar-OS skjuts upp

(2020-03-24 16:43)
På tisdagen beslutade Internationella Olympiska Kommittén (IOK) att skjuta upp sommar-OS 2020 till 2021. Exakt vilka datum spelen ska genomföras har man inte slagit fast, men det blir ”efter 2020 men senast sommaren 2021”, skriver IOK på sin hemsida.
 
Vårt förbundsårsmöte Seglardagen flyttas fram till november men vi bjuder in alla som vill till ett digitalt informationsmöte lördag 28 mars klockan 11 då vi berättar om året som gått och vad vi har framför oss 2020.
 
Vill du bli ledare i segling - instruktör, tränare eller funktionär eller komplettera din kompetens inom hållbarhetsområdet? Nu kan du göra på ett enkelt sätt via våra webbkurser.
 
Vill du vara väl förberedd för kappseglingssäsongen, som seglare eller domare? Då ska du passa på att gå vår webbutbildning i kappseglingsregler och göra det digitala regelprovet.
 
I princip all världens elitidrott ligger just nu nere. Men förr eller senare kommer allt igång igen och då gäller det att vara redo – inte minst de som tänkt sig att vara med på OS i Tokyo.
 
I år testade Jollekappseglarna Västerås att arrangera sitt årsmöte digitalt. Här delar de med sig av sina lärdomar!
 
Christina Örtendahl får sällan några artiklar skrivna om sig. Få undrar hur hennes träning och förberedelser går. Men just nu förbereder hon sig för att kunna göra sitt bästa under sommar-OS i Tokyo – som seglingsdomare.
 
Med anledning av situationen med coronaviruset så kommer vårt förbundsårsmöte, Seglardagen att skjutas upp och istället äga rum på Seglarträffen i november. Vi kommer dock att ha ett digitalt informationsmöte den 28:e som är öppet för alla.
 
Idag öppnar intresseanmälan för årets roligaste event för juniorer, lagtävlingen Jr Cup i Marstrand 1-4 juli. Begränsat antal platser så först till kvarn gäller.
 
Den 30 mars är det dags för Svenska Parasportgalan. Totalt ska priser delas ut i sju kategorier. En jury har nominerat tre kandidater i varje kategori och till ”Årets kvinnliga idrottare” är seglaren Fia Fjelddahl en av de tre.
 
Intresset för att arrangera träningshelger med tydlig inriktning bara växer och växer. I år kan du i Sailarena –Sveriges nya samlingsplats för segling hitta flera fina träningsclinics som erbjuder olika alternativ, nivåer och inriktningar.
 
12345678910...>>

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: ssf@ssf.se

Se all info