Hoppa till sidans innehåll

Säkerhets- och/eller utrustningskontroll


Vid tävling med din Zoom8 kan du bli föremål för säkerhets- och/eller utrustningskontroll. Dessa kan utföras i princip vid vilken tävling som helst men utrustningskontroller görs normalt i samband med större tävlingar (EM och VM) medan säkerhetskontroll kan utföras vid vilken tävling som helst.

Säkerhets- och utrustningskontroll är en grundläggande del av segling och inkluderar såväl klassreglerna som World Sailings utrustningsregler som styr hur du och din Zoom8 ska vara utrustade. För Zoom8 som entypsklass är detta särskilt viktigt då vi vill att alla ska ha samma, eller åtminstone så lika som möjligt, tekniska förutsättningar att segla och att det i huvudsak ska vara dina kunskaper och förmåga som seglare som avgör hur det går.

Svenska Zoom8 förbundet har gjort en checklista för båda typerna av kontroller som kan användas av såväl arrangörer eller den enskilda seglaren. Säkerhetskontrollen kan du enkelt använda själv vid varje tävling medan utrustningskontrollen är någon du kan använda för att kontrollera att din båt uppfyller kraven för att få tävla tillsammans med dina Zoom8-kamrater och som underlättar för och förbereder dig som vill vara med på större tävlingar inför den kontroll som då ofta sker på plats.

Under de kommande träningslägren kommer vi att gå igenom listorna och titta på exempel på olika lösningar som ligger inom klassreglerna.

Öppna kontrolllistan i utskrivbar pdf-fil.

Säkerhets- och/eller utrustningskontroll

Uppdaterad: 14 SEP 2021 12:12 Skribent: Anders Hargefors
E-post: Adressen Gömd

ANNONSER

Samarbetspartners

 

 

 

OneDesignCenter

 

Spara