Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Eva Forslund tar över paraseglingsfrågorna på SSF under Karin Knigges föräldraledighet. För Svenska Seglarförbundet är det viktigt att fortsätta prioritera parasegling och jobba mot visionen Segling - tillgänglig för alla.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har beslutat att de restriktioner som finns i samhället med anledning av coronapandemin ska ligga kvar till den 1 juni. Det gör att vi tvingas ställa in deltävling 1 i Allsvenskan den 21-23 maj.
 

Lättnader från 1 juni

(2021-05-12 22:15)
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har idag meddelat lättnader för idrotten från 1 juni. Detta innebär att vi då kommer kunna börja genomföra kappseglingar med fortsatt vissa restriktioner vad gäller genomförande och deltagarantal.
 
Max slutade på 17:e plats när Finnjolle-VM avslutades på onsdagen – det sista mästerskapet i klassen innan OS. Två inställda dagar och svåra seglingar i stora dyningar passade inte OS-klara Max. Men det sägs att ett dåligt genrep ger en bra premiär.
 
Max Salminen ligger på 14:e plats efter fyra dagar av Finnjolle-EM – där endast två dagar bjudit på segling. De andra dagarna har vind saknats och kraftiga dyningar, efter en storm ute på Atlanten, har satt stopp för all kappsegling.
 
I år arrangeras Nordiska Folkbåtens Guldpokalseglingar för första gången i Estland, i olympiahamnen Pirita utanför Tallin 24-29 juli. Fokbåten är en "79-årig dam" som fortfarande kappseglas flitigt.
 
För att öka engagemanget hos våra unga ledare i landet erbjuder U25 projektet ett brett program 2021 från digitala inspirationsföreläsningar i början av sommaren till att avsluta året med en J70 clinic och eget spår på Seglarträffen.
 
Svenska Seglarförbundet vill göra segling tillgängligt för alla och har därför skapat ett nätverk som vänder sig till ledare ute i klubbarna som vill ge fler människor med utländsk bakgrund möjlighet att segla och delta i klubbens verksamheter
 
Behöver du inspiration inför nästa träningspass eller vill du dela med dig av dina favoritövningar? Då ska du besöka Övningsbanken, svensk seglings digitala databas för träning på alla nivåer.
 
Anton Dahlberg/Fredrik Bergström seglade hem en bronsmedalj när 470-EM avslutades på fredagen i mycket lätta vindar i Vilamoura. I damklassen gjorde Olivia Bergström/Lovisa Karlsson sitt bästa mästerskap och blev åtta på EM.
 
Inför fredagens avgörande finalsegling på 470-EM jagar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström vidare mot en medalj. Efter torsdagens andra- och tredjeplats i de två racen och en fjärdeplats i totalen, har de stora chanser att ta en pallplats.
 
Med två dagar och tre race kvar av 470-EM har Anton Dahlberg/Fredrik Bergström avancerat till en fjärde plats efter två stabila race på onsdagen, där de blev fyra och tvåa, det vill säga bra mycket bättre än igår då hade en tjuvstart och en sjua.
 
Olivia Bergström och Lovisa Karlsson fortsätter att imponera på 470-EM i portugisiska Vilamoura. Två race på tisdagen resulterade i en sjätte och en femte plats. I totalen är de nu femma, endast sex poäng från pallen.
 
Alberte Lindberg är en av Svenska Seglarförbundets coacher som tidigt valde tränarjobbet framför den egna kappseglingskarriären. Hon har jobbat med både det Danska och Svenska Seglarförbundet och med några av de största klubbarna i Skandinavien.
 
Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen. Ansökningsperioden är från 7 maj till 19 maj kl. 12.00 och gäller för perioden 1 januari till 30 april 2021.
 

ANNONSER

Samarbetspartners

 

 

 

OneDesignCenter

 

Spara