Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Josefin fortsätter att segla jämnt, stabilt och bra på OS-kvalet i Vilamoura. Inför sista dagen är hon nu på andra plats. Även Jesper Stålheim visar mycket bra form – men en tjuvstart i fredagens första race förstörde lite av hans dag.
 
200 personer deltog i går kväll på förbundets coronaseminarium. Du hittar det inspelade mötet och den senaste uppdateringen om coronasituationen nu på vår webb.
 
Tack alla ni som deltog på årets turné! Det är så värdefullt för oss att få möta, informera oh diskutera segling och klubbfrågor med er. I år hade vi deltagare ifrån 50 klubbar.
 
Första dagen av finalseglingarna i OS-kvalet i Vilamoura visade både Josefin Olsson och Jesper Stålheim att formen är på uppåtgående. Båda avancerar i totalen. Josefin är nu femma och Jesper åtta, med fyra seglingar kvar.
 
Då det inte går att förutse hur förutsättningarna för att genomföra SM kommer att se ut under säsongen 2021 har Arrangörskommittén beslutat att samtliga klasser som har SM-status 2021 får behålla sin SM-status till 2022.
 
Lördag den 8 maj är det Nordiska Kusträddardagen. För att inspirera till hållbara steg i våra klubbar lottar vi ut 30 Optimistsegel bland de klubbar som gör en skäpplockaraktivitet och registrerar sin klubb på Håll Sverige Rents kusträddarsida.
 
Efter tre dagars kvalsegling av OS-kvalet i Vilamoura ligger Josefin Olsson på åttonde plats i Laser Radial när finalseglingarna nu startar. Även Jesper Stålheim är bra med i herrklassen och ligger på tolfte plats - endast 13 poäng från pallen.
 
Stefan Rahm har valts in i SOK:s styrelse. Med erfarenhet från flera olympiska spel, tidigare förbundsdirektör för Svenska Seglarförbundet och klubbdirektör på KSSS är det en meriterad seglarprofil som tar plats i Sveriges Olympiska Kommitté.
 
Torsdag 22 april kl. 19.00-20.30 bjuder Svenska Seglarförbundet in till ett öppet digitalt seminarium där vi ger en rapport om det aktuella coronaläget och tips och råd kring planering och genomförande av verksamheten.
 
Så är det äntligen dags att kora Sveriges bästa e-seglare när finalen i de svenska e-mästerskapet i segling går av stapeln nu på lördag 24 april kl. 20.00. Konkurrensen mellan de 20 seglarna är stenhård och vem som helst av dem kan vinna.
 
Är du landslagsseglare eller straxt därunder och studerar på postgymnasial nivå kan du söka RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium. Sista ansökningsdag är 2 maj.
 

Max sexa på EM

(2021-04-16 19:35)
Max Salminen slutade på sjätte plats i Finnjolle-EM i portugisiska Vilamoura. Fredagen blev regattans sämsta dag för Max, men på sista raden blev det ändå ett bra mästerskap med svar på många frågor och stundtals mycket stabil segling.
 
Styrgruppen för SM-veckan har beslutat att ta bort Kite och åtta andra idrotter från programmet. Svenska Kiteförbundet arbetar nu på att hitta en annan lösning för SM i Kite 2021.
 

Max jagar EM-medalj

(2021-04-15 19:52)
Inför sista dagen av EM i Finnjolle har Max Salminen siktet inställt på en EM-medalj. Men då måste det mesta stämma i fredagens två sista race. Kanske räcker det att kopiera torsdagens resultat då det blev en andra och en nionde plats.
 
På Nordiska kusträddardagen engagerar sig människor i hela Norden och plockar skräp längs hav och sjöar. Ett bra tillfälle för en klubbaktivitet där vi gemensamt tar ställning för havet och städar klubbområdet och närliggande stränder.
 

ANNONSER

Samarbetspartners

 

 

 

OneDesignCenter

 

Spara