Hoppa till sidans innehåll

Tufft lag-läger i Vänersborg

12 SEP 2016 10:00
Träningslägret i Vänersborg helgen 10-11 september lockade 19 taggade seglare för att slipa formen inför kommande Lag-EM.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2016 15:02

Träning, träning och ännu mera träning, ett träningsläger ska innehålla mycket träning och det vart mycket av den varan under helgen. På lördagen var det tre pass på vattnet från halv tio på förmiddagen till sju på kvällen, däremellan var det massor med mat och snack. Efter middagen var det dags för ett teknik/strategi pass mellan åtta och nio så det var trötta men glada seglare som slocknade lätt sockerstinna strax efter tio. 

Lagsegling är inte lätt och vid lunchen var det en lätt frustrerad coach - Jonathan - som  rev sitt långa hår och fick ta fram sina bästa pedagogiska knep för att få seglarna att agera lag. Det verkade fungera, för vid middagen sken han som en sol igen - skönt.

Sol var det för övrigt gott om under lördagen och vindarna var någorlunda stabila från sydväst om 4-5 ms.

På söndagen var det två träningspass på vattnet och seglarna fick ytterligare hjälp av en erfaren lagdomare, Emilia. Vädret var till en början hällregn och lätta vindar, men detta blåste bort så efter lunch var det betydligt mera vind, upp emot 14 ms från syd - i kombination med avsaknaden av vågor så gick det undan rejält.

De föräldrar som var på plats under lördag-förmiddagen fick ta del av en snabbkurs i lagseglingens förunderliga regelverk, och för den oinitierade är det ett under att seglarna lyckas hålla koll på allt detta, respekt.

Ett gäng e-jolle seglare från Vänersborg; Lukas, Pontus, Edwin och Erik, agerade domare, inspiraratörer och förebilder - vilket de gjorde på allra bästa sätt. Stort tack till er alla.

Lägret hade inte kunnat genomföras utan Vänersborgs SS engagerade och inspirerande ledare och fina anläggning, tack Fredrik, Christer, Peter och alla andra VÄSS:are.

Vi ses till kommande helgs GP.

Skribent: Lars Krog-Jensen
E-post: Adressen Gömd

ANNONSER

Samarbetspartners

 

 

 

OneDesignCenter

 

Spara