Hoppa till sidans innehåll

GP3 Saltsjöbaden

05 OKT 2016 09:40
Höstens GP serie avslutades under den gångna helgen med KSSS Olympiska regatta i Saltsjöbaden, och vilken avslutning sedan! Det var en magisk seglingsupplevelse med totalt 540 ekipage på Baggensfjärden - vita segel så långt ögat kan nå.
  • Skapad: 05 OKT 2016 09:40

Av dessa var fyrtio Zoom 8 seglare, extra kul är att tio av dessa kommer från Finland och de fortsatte att vissa vilka fantastiska seglare de är när de knep både silver och guld.

Hösten visade sig från sin allra bästa sida med mycket sol, 14 grader varmt och på lördagen var vindarna friska till hårda med utslagsgivande tävlingar och många fick slita hårt.

Under natten mot söndag mojnade vinden så pass att starten senarelades, efter lång väntan jublades det på hamnplan när apan sköts ner. Tävlingen kunde alltså fortsätta men nu med svaga luriga vindar. Någon form av rättvisa är det nog allt då vissa gillar mera vind och andra mindre.

  1. Lucas Karlemo, ESF
  2. Sofia Tynkkynen, Marjaniemen Purjehtijat
  3. Oscar Andersson, Stss
  4. Ebba Berntsson, Stss
  5. Axel Hallquist, Boo SS
  6. Jaakko Haataja, Marjaniemen Purjehtijat

Hela resultatlistan.

Inramningen var total med vackert väder, hög stämning på hamnplan med musik, mat och massor av nervösa seglare som väntade på att få ta över fjärden. Stort tack till KSSS för ytterligare en proffsigt genomförd tävlingshelg.

Skribent: Lars Krog-Jensen
E-post: Adressen Gömd

ANNONSER

Samarbetspartners

 

 

 

OneDesignCenter

 

Spara