Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Delander

GP3 Karlstad, en återblick.

19 SEP 2018 22:55
Helgen den 15-16 september seglades den tredje och avslutande omgången seglingar i höstens GP-serie. Denna gången stod Karlstads KappseglingsFörening som värd för seglingarna som var en del av deras årliga kappsegling ”Sola Cup”.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2018 22:55

Zoom8:orna hade under denna tävling sällskap på banområdet av 22 Finnjolleseglare och tre Laser 4.7 seglare.

Alla seglade på samma bana och gav tävlingarna ytterligare taktiska dimensioner, såsom att ta hänsyn till att 22 stora, länsande Finnjollar skall passeras på kryssen och påverka din segling så lite som möjligt. Vi hade 15 Zoom8-seglare på plats, som under helgen coachades intensivt av förbundets rikstränare Sanna Delander.

Förhållandena var riktigt bra. Det bjöds på sol bägge dagarna, även om temperaturen var betydligt lägre än vad vi från södern har varit vana vid. Vinden under morgonen och det första racet ca 3m/s för att vid insegling ökat till ca 6 m/s. Det var väldigt byiga vindar och den presenterade sig ofta som fläckvisa nedslag eller stråk. Vindvrid gjorde också seglarna påminda om att en kompass är ett utmärkt hjälpmedel.

Fyra seglingar genomfördes och på placeringarna efter den första varierade namnen på seglarna rejält, vilket gjorde att det var väldigt jämt i kampen om andraplatsen efter första dagen. Söndagen började på samma sätt som lördagen, vinden ökade i takt med att tävlingarna fortskred och vindarna var lika kluriga som under lördagen.

Första platsen i helgens GP-tävling var klar ganska tidigt, medan kampen om andra platsen var väldigt jämn ända in i det sista. När söndagens race till sist var till ända och prisplatserna fördelade stod Alexander Baudin som etta, Hanna Larsson som tvåa, William Karlsson som trea, Sofia Delander som fyra och Johanna Borgström som femma.

Övriga placeringar hittar ni i resultatlistan.

Vi vill tacka Karlstads Kappseglingsförening för deras gästfrihet och väl genomförda tävlingar. Dessutom tackar vi Sanna för engagerad och väl genomförd coaching av seglarna.

Detta var sista deltävlingen i höstens GP-serie, vilket innebär att vi även korade en vinnare och en prispall för GP 2018 Höst, mer om detta i ett senare inlägg.

Skribent: Jonas Delander
E-post: This is a mailto link

ANNONSER

Samarbetspartners

 

 

 

OneDesignCenter

 

Spara