Hoppa till sidans innehåll

GP2 Resultat

20 MAJ 2017 16:33
Under helgen den 13-14 maj så arrangerade Stockholms Segelsällskap säsongens andra GP på Riddarfjärden i centrala Stockholm. Helgen bjöd på varierande väder och vind, trots det seglades 6 race, helt enligt planen. Som tur var så hade vårvärmen kommit
  • Skapad: 20 MAJ 2017 16:33

Coach under helgen var Jonathan Åhlander, Zoom8:ans klasstränare.

Under lördagen så bjöd Stockholm och Riddarfjärden på sin absolut bästa sida. Strålande sol, varmt i luften och en optimal vindriktning rakt ifrån slussen. Vindstyrkan var runt 5 m/s hela dagen. Tack vare vindriktningen så var vinden relativt stabil, det var endast mindre skift i vindriktningen och inte allt för byigt. Tur att prognosen inte stämde, den utlovade inte alls så bra väder som vi fick.

Inför söndagen så var prognosen inte alls så lovande och tyvärr så stämde den. Himlen täcktes av ett tjockt molntäcke och fjärden låg nästintill spegelblank. Trotts det så gick seglarna ut på vattnet. Efter en lång väntan, klockan var nästan 12, så kunde dagens första race starta. Då hade banan blivit flyttad fram och tillbaka flera gånger medans vinden lurigt hade kommit och gått.

Racen var milt sagt luriga. Det var vridit, byigt och vinden hade en förmåga att försvinna och sedan dyka upp igen med en helt annan riktning. Under båda starterna så var det mycket läfördel vilket gjorde det trångt vid lämärket. Detta gjorde att det blev flera omstarter på grund av tjuvstarter.

Många var helt ovana med dessa seglingsförhållanden vilket gjorde racen mycket svåra. För andra så gick det lättare. Till slut, efter mycket väntan, efter många omstarter och flyttade kryssmärken så var de två racen till slut avklarade och seglarna kunde gå i land för prisutdelning, avsked och hemresa.

Resultat:

  1. Ebba Berntsson, STSS
  2. Oscar krog-Jensen, SSS
  3. Linn Berntsson, STSS
  4. Love Molitor, BOSS
  5. William Karlsson, STSS
  6. Felix Lindeberg, NSS
  7. Elin Bjureus, KKF

Hela resultatlistan.

Skribent: Lars Krog-Jensen
E-post: Adressen Gömd

ANNONSER

Samarbetspartners

 

 

 

OneDesignCenter

 

Spara