Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maud Einarsson

EM 2016 i Palamos

31 MAR 2016 19:00
EM i Zoom8 har genomförts i Palamos i Spanien och det har varit en fantastiskt härlig vecka! Det roliga med Zoom-klassen är att alla får möjlighet att pröva på ett stort mästerskap.
  • Skapad: 31 MAR 2016 19:00

Jonathan Åhlander var coach för 9 ungdomar i Team Sweden och en norsk gutt från Team Norway. Teamet bestod av allt från välmeriterade seglare till rookies.

DSCN1028

Foto: Maud Einarsson

EM-veckan började med två dagars träning vilket gjorde att man fick ordning på rutinerna innan tävlingen började. Första tävlingsdagen bjöd på styv kuling och ungdomarna fick segla in till hamn redan under första racet. Tävlingsledningen rekommenderade att man säkrade jollarna för natten och vi hittade avloppsgaller i marken som vi förankrade jollarna i.

DSCN1285

Foto: Maud Einarsson

Under dag 2 genomfördes 4 race i hård vind och grov sjö. Det blev en lång, blöt dag och det var trötta, hungriga men glada seglare som kom iland på eftermiddagen. Dag tre tog vinden slut… Först åkte seglarna ut och flagga AP åkte upp. Sen fick de vänta på land och när vindvridet äntligen kom kunde de genomföra ett race. Dagens höjdpunkt var att det kom en flock delfiner! Sista dagen blåste det lite lagom och man kunde genomföra fyra race.

DSCN1090(2)

Foto: Maud Einarsson

Veckan var händelserik på många sätt! Det var flygledarstrejk på resan ner men till slut var alla samlade i Palamós. Vi kom ner en söndag och alla mataffärer var stängd. Några seglare kämpade tappert även fast kroppen sa ifrån rejält. Vädret gjorde att seglarna fick bekänna färg i både mycket hårda och mycket lätta vindar. Alla seglare gjorde väldigt bra ifrån sig utifrån sina egna förutsättningar! En vecka i Palamós var en toppenstart på seglingssäsongen 2016! Jag frågade min dotter hur det var att åka på EM efter att bara ha tävlat i sin Zoom på GP1 och GP2 i höstas och svaret blev: -ASNAJS!

Tack till vår coach Jonathan Åhlander som ger bra tips på allt ifrån segling, mat och sömn till att man inte ska hoppa från höga höjder, slåss med fotbollssupportrar, va uppe försent och dricka öl!

Skribent: Maud Einarsson

ANNONSER

Samarbetspartners

 

 

 

OneDesignCenter

 

Spara