Hoppa till sidans innehåll

Förbundet


Svenska Wetaförbundet
Vi har varit igång sedan 2012 och vårt huvudmål har alltid varit att ordna bra arrangemang och att skapa en bra organisation för att kunna utveckla Weta-klassen i Sverige. Vi som seglar är ett gäng entusiaster utspridda i framförallt i södra Sverige. Det är en skön blandning av både erfarna seglare såväl som relativt oerfarna.
Weta-klassen är världens största och snabbast växande trimaranklass och kommer vara en av kappseglingsklasserna i World Masters Games 2017.
Vi skriver inte så mycket om båten på vår sida, titta istället på Weta Marines hemsida, där finns massor av information.

DSC01633-low

Varför ska man segla Weta?
För att det är kul! Weta:n är en modern jolle som ger mer fartfylld segelkänsla än de flesta andra båtar i samma storlek och prisklass. Samtidigt som båten är snabb är den också trygg, det är svårt att kapsejsa en Weta i normala förhållanden. Man kan segla själv eller ta med familjen eller kompisarna ut. Vid kappsegling är det vanligast att segla själv eller tillsammans med en gast.
Undrar du var alla Weta-seglare håller till? Tryck på länken nedan så kommer du till en kartbild som visar ungefär var båtarna finns någonstans. Hör av dig om du vill ha adress till någon i närheten.
Weta i Sverige

Hampetorp 15

Våra träffar
Varje sommar arrangerar vi ett Weta-mästerskap i Hjälmaren. Hampetorps Båtklubb har tagit emot oss och anordnat förstklassiga arrangemang, både på vattnet och på land. På våra träffar brukar vi bli 7-8 båtar, jag vet att fler är intresserade av att vara med och jag hoppas vi kan stabilisera oss över tio båtar på våra tävlingar under 2016.
Förutom Weta-mästerskapet anordnar vi också Falkenberg Race för andra året i följd. Ett arrangemang med fokus på gemenskap och förstklassiga seglingsupplevelser.

Uppdaterad: 26 MAR 2016 17:37 Skribent: Åsa Blomqvist Jonsson
E-post: This is a mailto link