Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I helgen avslutades EM i havskappsegling i norska Hankö och KSSS-båten Pro4u vann brons i den öppna klassen och tog guld i amatörklassen.
 
Det blev svenska Fia Fjelddahl och Styrbjörn Ekengren som tog hem Para Nordic Championship 2022 i helgen som arrangerades på Baggensfjärden av KSSS i samarbete med stiftelsen Skota Hem.
 
VM i klassiska OK-jolle har avgjorts i Marstrand med spännande seglingar och en svensk på prispallen. KSSS-seglaren, Niklas Edler, avslutade VM på bästa sätt när han seglade till sig en silvermedalj.
 
Denna vecka arrangeras VM i OK-jolle av Marstrands Segelsällskap. På fredag avgörs det vem som blir världsmästare bland de 107 deltagarna från 12 länder och svenskarna är med i toppstriden.
 
Efter intensiva tävlingsdagar på den utmanande Marstrandsfjorden lyckades Martin Pålsson, Peter Lindh och Thomas Wallenfeldt från GKSS avsluta med två spikar och vinna ännu ett SM-guld i Drake.
 
Efter 6 dagars segling stod det klart att Sverige har världens bästa mix-besättning i 29er. Hugo och Hedvig Liljegren från KSSS tog en mycket meriterande total fjärde plats på VM som avslutades i lördags i spanska El Bais.
 
JVM i ILCA 6 avgjordes i Texas, USA den 25-30 juli i tryckande hetta och friska vindar. På plats att försvara de svenska färgerna var Erik Norlén vilket han gjorde med bravur och kom hem med en silvermedalj i fickan.
 

Medaljregn på JNoM

(2022-08-03 13:37)
Under fyra tävlingsdagar på JNoM i Helsingfors lyckades 20 tjejer och 20 killar tillsammans med 6 coacher "kamma" hem sex medaljer till Sverige, två i lag och fyra individuellt.
 
Årets upplaga av SM i Trissjolle avgjordes i Ljungskile första helgen i juni. Efter en stabil prestation genom alla seglingar kunde den rutinerade duon David Keiller och Claes Gilborne från SS Kaparen segla hem guldet.
 
Efter en härlig seglarskolevecka med tio nya paraseglare är en viktig pusselbit i Ljungskile Segelsällskaps verksamhet på plats. - Vilken glädje och så fantastiskt att se paraseglarnas utveckling, säger Helena Barne.
 
”Det finns stor variation bland anläggningarna, men alltid en brygga – ofta en avgörande faktor för vad som går att göra, hur många man kan vara och hur praktiskt det blir.” berättar projektledaren för Arena Vattnet.
 

65 + på vattnet

(2022-07-20 06:00)
Det var en vacker måndagsförmiddag den 30 maj med lätta vindar. Det passade bra för utövarna som denna dag skulle ut och segla. Några av de för första gången. Dagens träff började med fika och genomgång i klubbhuset.
 
Vilma Bobeck och Rebecca Netzler seglade på söndagen hem ett EM-silver i OS-klassen 49erFX i danska Århus. Men de var snubblande nära guldet och slutade endast tre poäng efter Odile van Aanholt/Annette Duetz, Nederländerna som tog guldet.
 
EM i Århus avgörs på söndagen och i 49erFX leder Vilma Bobeck/Rebecca Netzler inför avslutningen. Men tre seglingar återstår. Två fleetrace och ett medaljrace där de tio främsta gör upp om medaljerna.
 
Rutinerade havskappseglarna Martin Strömberg och Anders Dahlsjö blev de första världsmästarna i ORC Double Handed World Championship, som ingick som en del av årets upplaga av Gotland Runt.