Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Anmälan till årets internationella mästerskap.

21 MAJ 2022 10:46
Efter helgens seglingar presenteras årets rankninglista. Vi ber om snabbt svar på kommande nomineringar !
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2022 10:46

I helgen seglas Elitserie 5 i Vänersborg och därefter kan vi presentera en komplett rankinglista för 2021/22 års Elitserie.

Denna ranking ligger sedan till grund för uttagning till årets VM, Junior EM och Junior NM.

Så snart som det är möjligt efter Elitserie nr 5 kommer vi att presentera vilka seglare som är uttagna till att representera Sverige vid mästerskapen och även anordna en anmälningsmodul på vår hemsida.

Då vi har kort om tid för att anmäla lagen till resp mästerskap ber vi er att svara omgående hurvida ni vill deltaga eller inte. 

Avsäger man sig sin plats ges nästa person på rankingen möjlighet att deltaga.

Därför behöver ni som inte kvalificerat er men ligger i närheten av de 15 resp 13 platserna också tänka efter redan nu om ni vill segla de olika mästerskapen.

 

Obs! Det är E-jolleförbundet som anmäler seglarna till mästerskapen och förmedlar betalning av startavgift.

VM

Till VM har vi 15 platser för herrar och 15 platser för damer att dela ut. För att bli tilldelad en plats gäller, förutom att man är bland de 15 första seglarna i resp grupp som vill deltaga, att man ska vara placerad som nr 50 eller bättre på årets ranking.

Har man inte deltagit i Elitserien eller av annat skäl inte blir uttagen finns det en andra chans att kvala in till VM genom att deltaga i Open Week och tävla om de platser Internationella E-jolleförbundet delar ut efter denna regatta.

 

Junior EM

För att deltaga i Junior EM ska man vara född 2003 eller senare. Vi delar ut 13 platser till tjejer och 13 platser till killar efter den ordning man placerat sig i 2021/22 års Elitserie. Här gäller inte längre regeln att man ska vara bland de 50 första på Elitserien.

Om man inte kvalificerar sig finns det möjlighet att ansöka om Wild Card. Vi har 2 st Wild Card för tjejer och 2 st Wild Card för killar som delas ut efter bedömning av styrelsen.

Ansökan gör ni till This is a mailto link

 

Master EM

Master EM seglas strax innan Junior EM och på samma seglingsvatten.

För att få deltaga gäller att man som kvinna är född 1992 eller tidigare och som man född 1987 eller tidigare. I övrigt är det fritt för alla att anmäla sig om man är medlem i Svenska E-jolleförbundet.

Här sköter resp seglare sin anmälan och betalning av anmälningsavgift själva.

 

Junior NM

För att segla Junior NM ska man fylla högst 18 år under 2022. Varje land kan skicka 20 tjejer och 20 killar till mästerskapet. Fördelning av platserna görs efter rankingen men vi kan även skicka seglare som inte deltagit i Elitserien 2021/22.

Detta är en utmärkt regatta för er som är 18 år eller yngre.

Sverige har haft fina framgångar på Junior NM. Bland de seglare som rankats högst på Elitserien de senaste åren är det många som börjat sin mästerskapskarriär på just Junior NM.

 

Mer info om mästerskapen hittar ni under fliken Tävlingar och Resultat / Internationella Mästerskap

Skribent: Torbjörn Larsson
E-post: Adressen Gömd