Hoppa till sidans innehåll

Elitserien våren 2021

23 MAR 2021 08:28
Isen har nu släppt sitt grepp i vikar och sund och på flera håll har träningsgrupperna varit aktiva sedan ett par veckor tillbaka.
Alla väntar nu på att få komma ut och kappsegla och göra upp om platserna till årets internationella mästerskap.
  • Skapad: 23 MAR 2021 08:28

Vi har planerat Elitserieseglingar på Råå och i Vänersborg den 8-9 maj resp 22-23 maj och arrangörerna står beredda att ta emot oss. Dessa vill inget hellre än att få arrangera kappsegling och se massor av E-jollar på vattnen i Öresund och på Vänern.

Vi har dock ett problem och det är att vi fn inte får kappsegla enl det regelverk Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten satt upp för att minska smittspridningen och som vi givetvis följer.

Sv. E-jolleförbundet har därför tillsammans med arrangörerna kommit överens om att dessa publicerar information om kommande Elitserier på resp hemsidor men väntar med NoR och att öppna upp anmälan tills dess att Riksidrottsförbundets regler åter tillåter oss att  tävla.

Svenska Seglarförbundet har tillsammans med RF och andra idrottsförbund med verksamhet på vatten, skog och vägar, arbetat för att inför säsongen 2021 få till anpassade och mer ändamålsenliga riktlinjer, särskilt avseende begränsningen av antal tävlingsdeltagare ute på vattnet. 

Segling är en av de idrotter som anses minst riskabel ur smittspridningssynpunkt och kan därför få lättnader i regelverket vilket skulle ge rätt att tävla tidigare än andra idrotter.

Vi återkommer så fort ny information finns att ge kring Elitserieseglingarna på Råå och i Vänersborg.

Tills dess fortsätt med er träning och förbered er så att ni står beredda för kappsegling i maj.

Vi hoppas kunna se E-jolleklassens stora startfält på vattnen i maj månad.

 

Skribent: Torbjörn Larsson
E-post: Adressen Gömd