Hoppa till sidans innehåll

Klasstränare


 

Klasstränare för 9er förbundet är Charlie Enlund Ekberg

Nummer: +46 730 836 535

Klasstränaren har som uppdrag att ge möjlighet för nya och blivande 9er seglare att komma in i klassen, framför allt genom att arrangera och närvara vid träning och tävling samt informera om klassen runt om i Sverige.
9er förbundets klasstränare jobbar med att sprida klasspecifik kunskap genom regionala träningsdagar, rikstäckande läger samt coachning vid nationella tävlingar.

Sedan hösten 2015 är Charlie Ekberg klasstränare inom 9er förbundet och har en gedigen seglar- och tränarbakgrund. Charlie var med som seglare under 29ers intåg i Sverige 2005 och har sedan dess aktivt deltagit i klassens utveckling. Med en bakgrund från seglargymnasiet i Motala, OS satsning i 49er samt rorsman för Sveriges första Youth Americas Cup projekt har Charlie samlat mycket seglingserfarenhet. Parallellt med egen segling har Charlie jobbat som tränare på nationell och internationell nivå inom flera klasser.

 Charlie Ekberg om klasstränarrollen:

”29er klassen är för många ett första steg inom skiffsegling och tvåmansjolle. Mycket är nytt och alla som vågar testa upplever att utvecklingskurvan är brant.  Målet är att skapa en klass där större delen av kunskapsöverföringen sker mellan seglarna, för mig är klasstränarrollen att skapa en plattform där alla känner sig välkomna och vill dela med sig av sina erfarenheter.”  

Uppdaterad: 08 NOV 2017 21:11 Skribent: Bo Nordenram
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
9er förbundet
Magnus Brenton, Vårgärdsvägen 62 B
133 36 Saltsjöbaden

Kontakt:
Tel: 0708460785
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer