Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse 2020

24 JAN 2021 21:05
Verksamhetsberättelse svenska 9er förbundet 2020

Ett minst sagt ovanligt år har passerat och det nu är dags att summera året.

I början av 2020 valdes en till stor del ny styrelse för 9er-förbundet. Fredrik Liljegren valdes till ny ordförande och
  • Skapad: 24 JAN 2021 21:05

I början av 2020 valdes en till stor del ny styrelse för 9er-förbundet. Fredrik Liljegren valdes till ny ordförande och Magnus Brenton, Hans Broman och Sibylle Maurer är nya ledamöter. Hans är vår medieman med ansvar för hemsida och Facebook och Magnus är kassör. Sibylle koordinerar läger / träning. Lars Engström lämnade posten som ordförande i förbundet men är kvar i styrelsen med ansvar för frågor som avser 49er och FX och Henrik Björsson är sekreterare och ansvarig för tävlingar / GP- serie.

 Arbetet i den nya styrelsen satte igång i början av februari med planering av tävlingskalender, träningsläger och andra aktiviteter. Men så förändrades allt!

 I början av mars slog Covid-19 pandemin till i Europa och vårens/sommarens samtliga planerade tävlingar kom att ställas in. Restriktioner infördes i samhället som gjorde det svårt att resa och hålla större samlingar. Inställda tävlingar möjliggjorde istället träning på hemmaplan och förbundet började omgående arbeta med planering av vårens och sommarens träningssamlingar. I förbundets regi så lyckades vi anordna två träningssamlingar under våren utöver det sedan tidigare planerade lägret i Motala i slutet av maj. Ett i Stockholm hos KSSS i Saltsjöbaden och ett i Lerum. Under sommaren arrangerade förbundet tillsammans med Kasper Nordenram och Axel Pantzare ytterligare ett träningsläger på KSSS. Förbundet genomförde som planerat ett läger i Motala under hösten. Stort tack till de klubbar, personer och tränare som bidrar till att göra dessa aktiviteter möjliga.

 Mot slutet av sommaren så började restriktionerna lätta lite och vi kunde genomföra vår första GP serietävling. Tävlingen hölls i Stockholm och arrangerades av KSSS. Totalt kunde 3 GP serietävlingar genomföras under höstsäsongen där GKSS Skiff regatta i september utgjorde GP2 och KSSS lyckades få till ett JSM för 29er i början av oktober (GP3). När vi summerade GP-seglingarna var det glädjande att se att ca 30 besättningar deltagit på en eller flera av seglingarna.

 Under hösten arrangerades även några internationella 29er tävlingarna och ett stort antal svenska besättningar deltog under Kieler Woche (flyttad från maj till september) och den avslutande deltävlingen i Europacupen i Riva del Garda.  ISAF VM skulle 2020 arrangerats i Brasilien men när denna tävling ställdes in arrangerades inte några kvaltävlingar i Sverige.

 Under senhösten har förbundet arbetat med att intervjua och anställa ny klasstränare då Charlie valt att lämna detta uppdrag. STORT tack till Charlie för det arbete han gjort under de år han haft uppdraget! Vi hade flera bra kandidater som sökte tjänsten och urvalsprocessen var inte lätt då vi kan konstatera att det finns många duktiga tränare. Efter noggrant övervägande valde förbundet Simon Alm som ny klasstränare. Simon har en gedigen erfarenhet både 29er och 49er segling och kommer bli en utmärkt klasstränare.

 Under 2020 så har förbundet haft en positiv utveckling vad det gäller medlemmar och vid årets utgång hade vi 72 medlemmar. Ökande antal medlemmar och ett år med delvis inställda aktiviteter då de internationella mästerskapen uteblivit och därmed även behovet av coacher till dessa mästerskap har resulterat i att ekonomin i förbundet är god och att vi står väl rustade inför 2021.

 Slutligen ett stort tack till styrelsen och alla som hjälpt till under det gångna året! Nu ser vi fram mot bra 2021 utan alltför mycket restriktioner och ändrade planer på grund av Covid-19!!

 Fredrik Liljegren

 Saltsjöbaden

 

 

Skribent: Hans Broman
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
9er förbundet
Magnus Brenton, Vårgärdsvägen 62 B
133 36 Saltsjöbaden

Kontakt:
Tel: 0708460785
E-post: magnus.brenton@telia...

Se all info