Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev

17 DEC 2020 20:32
Hej Seglarvänner,
Ett minst sagt ovanligt år har passerat och det nu är dags att summera året. Då i princip samtliga regattor samt träningssamlingar runt om i Europa under våren ställdes in är det verkligen fantastiskt med alla engagerade tränare,
  • Uppdaterad: 17 DEC 2020 20:32

Ett minst sagt ovanligt år har passerat och det nu är dags att summera året. Då i princip samtliga regattor samt träningssamlingar runt om i Europa under våren ställdes in är det verkligen fantastiskt med alla engagerade tränare, seglare och föräldrar som tillsammans försökt se möjligheter att bedriva träning samt tävlingar anpassade till de olika restriktioner vi haft under året. Stort tack till alla som hjälpt till!

Under hösten har styrelsen arbetat med planeringen inför 2021 vilket inte är helt lätt då säkerligen första delen av 2021 kommer påverkas av rådande pandemi. Ni hittar ett utkast till tävlingsplanering för 2021 i separat nyhet på hemsidan. Rådande förhållanden resulterar i att många arrangörer av större tävlingar inte gått ut med officiell information och ni får ha överseende med att det kan bli förändringar i framför allt den internationella kalendern.

Klart är att vi kommer ha 5st seglingar som ingår i vår GP-serie 2021. Vi har försökt planera in dessa GP seglingar så att de inte skall krocka med internationella tävlingar som vi tror att svenska seglare är intresserade av att delta i.

World Sailings ”ungdoms-VM 2021” skulle ha arrangerats i Holland i Juni men arrangemanget har skjutits upp och World Sailing letar ny arrangör av ”ungdoms-VM 2021” på södra halvklotet under december 2021. När vi vet mer om detta arrangemang kommer vi publicera information om kvaltävlingar till de åtråvärda platserna till detta arrangemang.

2021 kommer vi ha en ny klasstränare! Vi hälsar Simon Alm välkommen då Charlie efter flera år på posten valt att lämna uppdraget. Simon har redan påbörjat planeringen av träning/läger och mer utförlig presentation av Simon och kommande arrangemang publiceras framöver. Vi tackar Charlie för all energi han bidragit med under flera års tid och hoppas att han kommer vara tillgänglig för lämpliga uppdrag även i framtiden.

Styrelsen vill även ”komma närmare” seglarna för att kunna planera kommande aktiviteter i samråd med seglarna och vi söker därför seglarrepresentanter till styrelsen. Om DU, eller någon du känner skulle vara intresserade av det uppdraget tveka inte att höra av er till någon i styrelsen.  

Årsmöte arrangeras den 26 Januari och separat inbjudan publiceras på förbundets hemsida.

Hoppas ni alla får härliga helgdagar! Snart drar säsongen 2021 igång…

Fredrik Liljegren

Skribent: Hans Broman
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
9er förbundet
Magnus Brenton, Vårgärdsvägen 62 B
133 36 Saltsjöbaden

Kontakt:
Tel: 0708460785
E-post: magnus.brenton@telia...

Se all info